Вече трета седмица броят на заразените с COVID-19 се увеличава,

...
Вече трета седмица броят на заразените с COVID-19 се увеличава,
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Повишеният брой на заразени с COVID-19 е сериозен проблем

Вече трета седмица броят на инфектираните с COVID-19 се усилва, повече са и приетите в болница – това е сериозен проблем, разяснява в „ Тази заран “ депутатът от Движение за права и свободи и ръководител на ПК по труда, обществената и демографската политика Хасан Адемов. По думите му има растеж и при инфектираните медици, а това може да докара до обстановка, при която да няма кой да лекува болните в регионалните центрове.

„ Вирусът не е трансформирал по никакъв метод своето държание и заболеваемост. Промени се държанието на българските жители. Облекчаването на ограниченията докара до увеличение на броя за заболелите и инфектираните. Наблюдава се с изключение на клъстерното разпространяване – и дифузно “, съобщи националният представител, който се излекува сполучливо от коронавирусна зараза.
165 нови случаи на COVID-19 у нас, двама умряли Общият брой на заболелите у нас от COVID-19 надвиши 5 000
Адемов разяснява, че носенето на маски в Народното събрание не би трябвало изобщо да се разяснява, тъй като това е обществена постройка със специфичен пропускателен режим. „ Аргумента на сътрудниците, които са без маски е, че не са обезпечени всички ограничения, които са написани в заповедта на министъра, да вземем за пример дистанцията от 1,5 м. Народните представители би трябвало да бъдат образец за своите гласоподаватели и в случаите, в които нарушаваме наредбите – няма по какъв начин да няма напрежение “, добави той.

Депутатът добави, че към 10 негови сътрудници разпознати от РЗИ, че са без персонални защитни средства в пленарната зала и най-вероятно ще бъдат санкционирани.

Той разяснява, че безработицата в резултат на корона вируса може да се преодолее, а ограниченията на държавното управление работят. „ Най-засегнатите в областта на туризма и превоза са подкрепени с комбинирани ограничения, с изключение на „ 60/40 “, могат да се възползват и от Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “, посочи Адемов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР