Вече трета година Пловдив няма главен архитект. Всъщност има, но

...
Вече трета година Пловдив няма главен архитект. Всъщност има, но
Коментари Харесай

Да назначим Тошко Неделев за главен архитект

Вече трета година Пловдив няма основен проектант. Всъщност има, само че е и.д. и като подобен я кара на правилото иди ми-дойди ми. Или просто си трае, тъй като знае, че от него (в случая - от нея) нищо не зависи.

В белите страни основният проектант е доста специфичен човек. По отношение на градоустройството и инфраструктурата е по-голям дори от кмета. Задава философията за развиване на града, работи с сътрудниците си от гилдията и следи за спазването на Общия организационен проект. Кметът Тотев обаче очевидно живее с чувството, че има особени способности и самичък може да чертае визията за Пловдив с най-малките детайлности, въпреки да не е стъпвал във факултета по архитектура. В този смисъл не му е нужен експерт със лично мнение по значимите за града въпроси. Достатъчно е да има и.д., който да води съвещания на локалния ЕСУТ. Той пък работи като влажен щемпел за елегантните градоустройствени проекти на кмета и нормално ги утвърждава с 10:0 гласа. В тази система обаче нещо очевидно скърца, откакто се наложи да посрещаме посетители за Пловдив 2019 с разкопан площад и нито един осъществен план от културната инфраструктура. За която апропо кабинетът даде целево 20 милиона лв..

В два следващи състезанието кметът Иван Тотев по този начин и не си хареса титуляр за основен проектант. В Пловдив очевидно няма почтени за длъжността. Ако е по този начин - да викаме на помощ Тошко Неделев. Както стана ясно в последното градско дерби, той е доста добър от центъра и с един шут може да прати всички проблеми в полето на врага. Освен това сигурно ще си пасне с кмета. Защото и Иван Тотев съумя с един шут да изрита цялата просвета от центъра, а архитектурната колегия - от полемиката за площад „ Централен “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР