Вече традиционната Велообиколка на Варненското езеро събра почти 500 велосипедиста

...
Вече традиционната Велообиколка на Варненското езеро събра почти 500 велосипедиста
Коментари Харесай

Близо 500 души се включиха във велообиколката на Варненското езеро

 Вече обичайна " Велообиколка на Варненското езеро " събра съвсем 500 велосипедиста от всякаква възраст в неделя. Ето какво споделиха от Велоклуб Устрем за Varna24.bg :

Групата потегли малко след 9:30 от Катедралния храм, мина през Аспаруховия мост ескортирана от два автомобила на КАТ-Варна, а след това по асфалтови и черни пътища доближи Белослав. Община Белослав сподели гостоприемството си и посрещна велосипедистите със сандвичи и минерална вода, а след това в 13:30 часа бе проведен специфичен курс на ферибота за прекосяване на езерото.

Карането продължи през Страшимирово, ТЕЦ-Варна, Езерово и Казашко, след което приключи на ЖП гарата във Варна. С цел сигурност, при прекосяване на всички основни пътища, служители на реда контролираха придвижването или придружаваха групата. Събитието мина без произшествия и проблеми, с изключение на естественото - няколко спукани гуми.

Велоизлета бе разгласен за начинаещи. По тази причина присъединяване взеха доста хора, които до в този момент не са карали отвън града. Включиха се даже цели фамилии с деца. Това е и една от главните хрумвания на събитието - да покаже че велотуризмът измежду природата е елементарно, налично и доста прелестно занятие. Маршрутът е дълъг малко над 40 км, само че е еднакъв и минава през малко познати, само че доста красиви места.

Страхотната сила и положителното въодушевление не могат да бъдат обяснени, само че се надяваме да ги усетите от фотосите.

Специално за присъединяване в събитието пристигнаха велосипедисти от доста други градове - Шумен, Разград, Белослав, Велико Търново, Каварна, Обзор, Девня. Вероятно и от други. Участие взе и кмета на Белослав - Деян Иванов, както и варненските клубове Велоклуб Спартак, Колоездене - Варна, КК " Одесос ".

Велоклуб Устрем желае да изкаже специфични благодарности на институциите подкрепили събитието: Община Варна, Община Белослав, КАТ-Варна, Общинска полиция, ОД на МВР-Варна и полицията в гр. Белослав.

Следващата велообиколка се чака напролет, само че не е изключен и разновидността тя да се състои още тази есен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР