Вече този Кризисен щаб по енергетиката работи активно около три

...
Вече този Кризисен щаб по енергетиката работи активно около три
Коментари Харесай

От октомври няма осигурен газ за България

Вече този Кризисен щаб по енергетиката работи интензивно към три седмици. Проблемите, които са насъбрани, са в действителност доста. Първоначално беше належащо щабът да събере информация, с цел да можем да преминем към действителни стъпки и решения. Започнахме да работим първо по въпроса с интерконектора с Гърция. За страдание е изгубено доста време, през което действително нищо не е правено. Проблемът към този момент е решен. Това съобщи на брифинг Христо Алексиев след съвещанието на Кризисният щаб по енергетиката.

Втората тематика е стабилизирането на " Булгаргаз " - каквито и доставки желаеме да осигурим, те би трябвало да бъдат платени и авансирани. Оттук нататък би трябвало да работим по идната част - да осигурим задоволително количества газ на положителни и търпими цени. За септември има обезпечени, само че от октомври нататък към този момент няма такива, посочи той. Целта, по думите му, е да се обезпечи газ, който да е на търпима цена за потребителите.

Министърът на енергетиката Росен Христов изясни, че количества газ са обезпечени отчасти за септември и незадоволително за октомври, заради което служебното държавно управление е проработило върху незабавен порядък да се концентрира върху количествата, а не върху цената, което укрепва инфлацията в страната, изясни енергийният министър. Финансовата дупка в сдружението " Булгаргаз " е било за стотици милиони, макар че осъществя облага, то е било безусловно некомпетентно да прави естествена комерсиална активност, с цел да се разплаща за доставките на газ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР