Вече точно 20 дни община Асеновград не може да изброи

...
Вече точно 20 дни община Асеновград не може да изброи
Коментари Харесай

Общински служители в Асеновград отказват обществена информация. Не знаят закони

Вече тъкмо 20 дни община Асеновград не може да изброи какъв брой на брой са назначените за ръчно метене на улиците в града все още. Тайна се оказаха и в какъв размер е месечното заплащане на чистачите, както и на какъв брой часов работен ден се водят. Въпреки че поисканата информация би следвало да е публично налична, от градската администрация изрично отхвърлиха да я дават.
Мълчалив отвод получихме от общинската администрация и по отношение на броя на назначените безработни по стратегия на Дирекция " Социално подкрепяне ", които ежемесечно взимат финансова помощ, като за сметка на това, би трябвало да почистват улици. Парадоксално, в началото в диалог със чиновник от отдел " Екология " към община Асеновград ни бе дадено, че отговор на въпросите ще получим, само че в този момент " колежката, която е ангажирана с тематиката, е в отпуска " и се наложи да изчакаме още две седмици
От " Екология " оповестиха, че заради използване Закона за отбрана на персоналните данни, нямат право да ни дават сходна информация и в тази връзка, да се обърнем към Дирекция " Бюро по труда-Асеновград ". Пълен парадокс е и отводът да получим графика за ръчното разчистване на улиците в града, тъй като го няма оповестен на интернет уеб страницата на общината. Сигурно и той е загадка, съгласно Закона за отбрана на персоналните данни.
Коментар на редактора: Уважаеми, общински чиновници, апелирам запознайте се в детайли с въпросния правилник, тъй като е алогично и аморално да работите за името на Асеновград и да служите на жителите, само че в това време да показвате допустима законова непросветеност, излагайки себе си и града, като негови представители. Никой не е изискал да посочвате имена, ЕГН или адрес. Журналистическите въпроси са от общ темперамент и касаят само числа - брой на хората, извършващи ръчното разчистване на града, и месечното им заплащане. Защото щом са общински чиновници, тази информация е обществена!
И с цел да Ви спестя от скъпото време, отпущам тук долу наготово да си прочетете кое, съгласно закона, се смята за персонални данни: лично име и фамилия; домакински адрес; имейл адрес, като да вземем за пример име.фамилия@дружество.com; номер на картата за самоличност; данни за местонахождение (например функционалността за данни за местонахождение на мобилен телефон)*; адрес на интернет протокол (IP); идентификационен номер на „ бисквитка “; рекламния идентификатор на телефон; данни, съхранявани от болница или доктор, които биха могли да бъдат знак, който неповторимо разпознава обещано лице.

Иначе, по контракт със сметопочистващата компания " КМД ", отвън назначените от общината, работят 54 души, които ръчно обработват улиците в Асеновград. Пътните артерии в града са разграничени на първа и второкласен. Чистачите са назначени на цялостен работен ден (8 часа) и месечното им заплащане е в размер на минималната работна заплата, която към този миг е 560 лв., обясниха за Actualno.com от " КМД ". От компанията реализатор оповестиха, че регулярно се почиства нерегламентираното бунище, което непрестанно се образува край новия гробищен парк. А в средата на предишния месец е осъществена акция по събиране и транспортиране на насъбраните след поройните дъждове пръст и трошляк по улица " Цар Иван Асен II ", като за задачата на избрани места се е наложило да бъдат ориентирани по към 10-12 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР