Вече така или иначе огромният дълг на света счупи нов

...
Вече така или иначе огромният дълг на света счупи нов
Коментари Харесай

Кризата иде: Световният дълг счупи всички рекорди

Вече по този начин или другояче големият дълг на света счупи нов връх, като през 2019 година доближи най-високия си дял по отношение на световния БВП (БВП) в историята. Всъщност, индикаторът съумя да мине тази значима граница единствено през първите девет месеца на годината, оповестява money.bg.

Така международният дълг, включващ заемите на семействата, на държавните управления и на корпоративния бранш, се усили с 9 трилиона $ до близо 253 трилиона $ от януари до края на септември, сочат данните на Institute of International Finance (IIF), представени от CNN Business.

Погледнато по различен метод може да се каже, че делът на дълга към световния Брутният вътрешен продукт е скочил до 322%, изпреварвайки предходния връх, доближат през 2016 година.

Може да се каже, че повече от половината от тази голяма сума идва от отговорностите на развитите пазари, като Съединени американски щати и Европа. Разбира се, има разлики в обособените стопански системи. Така до момента в който в Нова Зеландия, Швейцария и Норвегия дългът на семействата пораства с бързи темпове, то този на държавните управления в Щатите и в Австралия доближава исторически върхове.

Данните на IIF сочат, че равнището на отговорностите на разрастващите се пазари е релативно ниско - общо 72 трилиона $. Те обаче порастват с бързи темпове през последните години. В Китай делът на дълга към Брутният вътрешен продукт е най-високот страните, попадащи в тази категория - 310%.

Огромните отговорности на света съставляват сериозен риск за световния напредък изключително като се има поради, че през 2020 година се чака те да продължат да порастват.

"Подкрепен от ниските лихви и финансовите условия съгласно нашите калкулации международният дълг ще премине 257 трилиона $ през първото тримесечие на 2020 година ", показват от института.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР