Вече стана ясно в какъв момент човек забравя детството си.

...
Вече стана ясно в какъв момент човек забравя детството си.
Коментари Харесай

Ето защо забравяме детството си

Вече стана ясно в какъв миг човек не помни детството си. Оказва се, че има избрана възраст, когато човешкият мозък се преустройва и повече не помним ясно себе си в детските години, написа news.rambler.ru.

Много хора споделят парадокса, че мъчно си спомнят каквито и да е прекарвания от първо лице, когато са били дребни, даже и най-силните страсти оттогава избледняват и наподобява необикновено да ги съотнесем към себе си.

Учените взеха решение да изяснят в какъв миг от възрастта настава развой на изтриването на информация от детския разум, както и провели цяла серия опити, с цел да схванат и изяснят по какъв начин протича този развой. Оказва се, че на към 7-годишна възраст мозъкът на индивида стартира да работи по различен метод.

Изследователите настояват, че всичко, което се е случило до тази възраст, просто се изтрива от паметта на индивида, остават единствено непълни мемоари, останалото се съдържа единствено на подсъзнателно равнище. Медиците назовават процеса " детска склероза " и настояват, че това е доказателство за ограничеността на човешката памет.

За да се запази новопостъпилата информация и да бъде задействана в бъдеще, организмът освобождава място за нови мемоари.

След това хората помнят елементи от събития, които са им се случили, както и някои доста ярки мемоари. Този развой съгласно учените е нужен за естественото развиване на човешкия мозък в зрелост. В противоположен случай биха могли да се следят нарушавания в паметта на по-късни години.

Източник: Новите родители
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР