Вече стана традиционно известният предприемач, филантроп и създател на компанията

...
Вече стана традиционно известният предприемач, филантроп и създател на компанията
Коментари Харесай

5 книги за лятото, препоръчани от Бил Гейтс

Вече стана обичайно известният бизнесмен, човеколюбец и основател на компанията Microsoft Бил Гейтс да сформира лист от книги, които си коства да се прочетат през лятото.

Гейтс е човек, който чете към 50 книги годишно и постоянно разгласява рецензии или бележки за обичани творби в своя блог Gates Notes.

Преди дни милиардерът разгласява нова порция заглавия, които предлага да прочетем през това лято.

Изборът на Бил Гейтс

Everything happens for a reason, Кейт Боулър

Не всичко се случва заради някаква причина, написа Гейст за книгата на Кейт Боулър, която споделя за търсенето на отговори на разнообразни въпроси, откакто създателят бива диагностициран с късен етап на рак на дебелото черво.

Боулър, която цялостен живот е живяла с ясни духовни убеждения, си задава въпроса – за какво по този начин се случи.

По думите на Гейтс, записките на човек, който се доближава към деня на своята гибел, са по едно и също време трагични и смешни. Това го кара да предложи четивото за лято 2018.

Leonardo da Vinci, Уолтър Исааксон

В тази книга известният биограф Исааксон разказва живота на Леонардо да Вични, за който Гейтс се изрича с думите „ един от най-очарователните хора “.

Повече от художник, да Винчи е бил откривател, инженер, медицински откривател и освен.

Тази книга ще ви помогне да узнаете повече с цел да Винчи като елементарен човек и да разберете какъв брой е бил необикновен, споделя Гейтс.

Lincoln in the Bardo, Джордж Сандърс

Смятах, че зная всичко, което ми е належащо, за Авраам Линкълн, само че този разказ ме накара да проеосмисля някои моменти от живота му, написа Гейтс по адрес на книгата, която той дефинира като „ общоамериканска история на признаците “.

Това е една от тези завладяващи и тайнствени книги, които ми се желае да разясня с другари след четене, акцентира милиардерът.

Origin story, Дейвид Кристиан

Историкът Дейвид Кристиан е основал обичания онлайн курс на Бил Гейтс – Голямата история. Той споделя историята на Вселената от Големия гърмеж до комплицираните общества през днешния ден.

Всички хрумвания и доказателства от разнообразни дисциплини създателят съчетава в едно разбираемо за всеки произведение.

Според Гейтс, след прочитането на тази книга ще се научите да цените мястото на човечеството във Вселената.

Factfulness, Ten reasons we`re wrong about the world – and why things are better than we think, Ханс Рослинг, Ола Рослинг и Анна Рослинг

Забележителният доктор, учен и професор Фанс Рослинг, който умря предходната година, в своята последна книга разсъждава за това, че животът става по-добър, само че светът, както и преди, има потребност от рационализиране.

Тази книга починалият преподавател написа благодарение на своите наследник и снаха. Авторите считат, че когато се разсейваме с мисли, че всичко е прекомерно неприятно, в сравнение с е, ние губим дарба да се съсредоточим върху фактически значимите неща.

Това са заключителни думи на един ослепителен човек и една от най-хубавите книги, които в миналото съм чел, отбелязва Гейтс. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР