Вече стабилно сме в месец август – затова пожелаваме повече

...
Вече стабилно сме в месец август – затова пожелаваме повече
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 5 август

Вече устойчиво сме в месец август – по тази причина пожелаваме повече слънчеви дни и повече отмора през тях. А новините – те в никакъв случай не стопират.
Вестник " Сега "
Медията обръща главно внимание на африканската чума и обещанието даже нерегистрирани стопани да бъдат обезщетявани - с 300 лв. на прасе. Лично Бойко Борисов го даде обещание, обаче това не оказа помощ – митинги към този момент има, дори се усилват, откакто и софийското село Мрамор се причисли към тях. Индустриалните производители на свинско обаче изрично желаят евтаназия на прасетата по дворовете.
Вестник " 24 часа "
Публикувана е поредна ода за Бойко Борисов – този път от строителната компания " Артекс ". Разбира се, всичко е поради плана " Златен век " в " Лозенец ". Ето и едно емблематично изказване – " планът " Златен век " се равнява на 0,2% от брутния артикул на страната ни и има своя дребен, само че значим принос за запазването на положителните индикатори на нашата стопанска система ". Умилихте се, нали?
Вестник " Труд "
Основен акцент са злополуките от тази неделя, най-много трите на Автомагистрала " Тракия ". Изрично е очебийно, че всичко тръгнало поради гастербайтери. Турските водачи от дълго време са известни в България с безразсъдно държание зад кормилото, само че и от дълго време е ясно, че в това отношение няма някакви съответни ограничения против тях.
Разбира се, пернат е и един голям памфлет в отбрана на Иван Гешев за основен прокурор. Чакаме един подобен за заемите от КТБ особено за медиите и кои ги взеха – няма да е скоро обаче.
Вестник " Монитор "
Основна тематика тук е бъдещето на производството на ракия и вино. Готви се нов закон, а в него изключително внимание се обръща на бранш „ търговия ” със спиртни питиета. Производство на етилов алкохол от аграрни генезис, дестилати и спиртни питиета за продажба ще се прави от търговци, регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите или по законодателството на страна – членка на Европейския съюз, или на друга страна – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, както и на юридически лица, основани въз основа на нормативен акт, които са вписани в регистъра на производителите на етилов алкохол от аграрни генезис, дестилати и спиртни питиета. Регистърът ще се води от Министерството на стопанската система, написа още в законопроекта. Всяка партида от етилов алкохол от аграрни генезис, екстракт от аграрни генезис и спиртни питиета, създадени в България пък ще се съпровожда от протокол за изпитване, публикуван от акредитирана лаборатория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР