Вече спокойно можем да кажем, че истерията около коронавируса обхвана

...
Вече спокойно можем да кажем, че истерията около коронавируса обхвана
Коментари Харесай

Коронавирусът, маските като превенция и какво значение има мъжката брада

Вече умерено можем да кажем, че нервността към ковид обхвана целия свят. Разбира се, не подминава и България. Въпреки че у нас към момента няма регистрирани случаи на инфектирани с вируса, от ден на ден хора употребяват маски на публични места и най-много в градския превоз.

По принцип маските не подсигуряват на 100%, че сме предпазени от всевъзможни вируси, които щъкат в метрото да вземем за пример, само че са си част от превантивните ограничения.

Точно в тази връзка Metro са изровили публикация на Центрове за надзор и профилактика на болесттите (CDC) от 2017 година, която се отнася за мъжката част от популацията, което има брада и/или мустаци.

Според нея, окосмяването по лицето играе значима роля в това дали маската въобще може да свърши някаква работа. Причината е, че брадата може да попречи на маската да пасне както би трябвало на лицето. Ако това не се случи, то от нея огромна изгода няма.

Както може да се види на илюстрацията нагоре, оптималният вид е мъжете да са безпрепятствено избръснати, тъй като тогава нищо не пречи на маската и тя приляга оптимално.

Разбира се, има и някои други разновидности, които също не пречат на маските, само че те несъмнено не са чак толкоз доста. Изводът е, че или би трябвало да се разделим изцяло с брадата си, или в този момент е моментът да пуснем мустачки като на Зоро. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР