Вече снабдяват със звънци изследваните на компютърния томографРайонната здравна каса

...
Вече снабдяват със звънци изследваните на компютърния томографРайонната здравна каса
Коментари Харесай

Проверяват болницата в Павликени заради забравената 6 ч. в скенера жена

Вече доставят със звънци изследваните на компютърния томограф

Районната здравна каса във Велико Търново влиза на инспекция в общинската болница в Павликени, където 70-годишна жена бе забравена 6 часа заключена в скенера. Абсурдният случай е от 7 октомври, а за него описа дъщерята на пациентката пред Нова телевизия. 70-годишната Асенка Христова била призната с белодробно заболяване. Тъй като не се подобрявала, я изпратили на скенер. Изследването било направено, само че дамата била забравена от рентгеновата лаборантка на повдигнатото легло на томографа, от което не можела да слезе. Около 15 ч. личният състав на рентгеновото поделение си тръгнал и заключил пространствата с болната в изолираното помещение на скенера.

Междувременно дежурна сестра открила, че пациентката не е в болничната си стая и почнали да я търсят. Проверили към болничното заведение, даже в околните магазини, само че от болната нямало и диря. Обадили се на околните й, да не би да се е прибрала у дома. Сигнализирали полицията. Изплашеното семейство на Асенка я търсило даже на гробищата. Докато след 18 ч. дежурна рентгенова лаборантка, извикана по неотложност, не я разкрила към момента в апарата. За благополучие той бил изключен и тя не е била подложена на рисково облъчване, сподели пред " 24 часа " шефката доктор Ренета Кръстева.

" Още на идната заран желаех писмени пояснения от всички, които са били по график на работа. Виновната рентгенова лаборантка Камелия Кръстева ще бъде осъдена със забележка и ще бъде лишена от в допълнение материално стимулиране за няколко месеца. Консултирах се с юрист, в случай че я уволня, ще ме осъди за обезщетение ", изясни доктор Кръстева. Разсеяната лаборантка е изпратена наложително в отпуск. За да няма сходни произшествия, изследваните на скенер в Павликени към този момент получават звънец, с който да алармират незабавно.

" Много ми е болно и обидно, че поради немарливостта на една жена се поставя леке върху болничното заведение. Всички ние сме виновни експерти ", сподели доктор Кръстева.

Асенка към този момент се лекува в профилирана белодробна болница в столицата.За случая е сезирана и прокуратурата, а околните считат да съдят здравното заведение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР