Вече сме закъснели с мерките, здравеопазването рухва. По примера на

...
Вече сме закъснели с мерките, здравеопазването рухва. По примера на
Коментари Харесай

Валери Симеонов иска пълен локдаун незабавно


Вече сме закъснели с ограниченията, опазването на здравето рухва. По образеца на другите европейски страни би трябвало ограниченията да се втърдят и да се наложи цялостна карантина за три седмици. Затварянето би трябвало да се случи неотложно, тъй като за разлика от пролетта, към този момент сме закъснели. Това е мнението на един от съдружните сътрудници – водачът на НФСБ Валери Симеонов. В изявление за ТВ Европа той посочи, че неговата позиция не се споделя с другите съдружни сътрудници.

Симеонов обаче цитира ограниченията в други европейски страни – затваряне на учебни заведения, молове, театри, кина, спортни мероприятия. И даде за образец Белгия, където след седмица строги ограничения, има в пъти по-малко новозаразени.

В Полша към този момент обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, само че те затвориха учебните заведения си до края на годината, сподели още Симеонов. Според него затварянето на учебните заведения е основна мярка.

Той дефинира като закононарушение решението на Столична община да отвори коледните базари.

Валери Симеонов яростно реагира против нарушаването, осъществено от заведение – да заключи 200 души клиенти вътре след 23.30 ч., с цел да не дойдел някой и наложи глоба за неспазване на ограниченията. „ Полицаите стоят като статисти извън, вместо да приложат закона с цялата му суровост – да вземат прокурорско позволение и разбият вратата. Това заведение би трябвало да бъде затворено “, безапелационен бе водачът на НФСБ.

Симеонов акцентира, няколко пъти е декларирал позицията си пред сътрудниците от ГЕРБ и ще го направи още веднъж - на Политически съвет идната седмица. Лидерът на НФСБ е за налагането на краткотрайни ограничавания, само че съобразени с това стопанската система да продължи да работи. " Държавата би трябвало да компенсира най-малко на 80 % затворените бизнеси ", акцентира Симеонов.

След гласуването на Държавния бюджет той предложи и разформироване на Народното събрание и опция за отдалечена работа на депутатите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР