Вече сме юни и още нямаме бюджет. Да припомня, че

...
Вече сме юни и още нямаме бюджет. Да припомня, че
Коментари Харесай

Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на правителството е консенсусен

" Вече сме юни и още нямаме бюджет. Да напомня, че още месец октомври служебното държавно управление бе длъжно по закон да внесе бюджет, само че не го направи. Сега сме на път да удължим за повторно бюджет. Това основава проблеми освен по какъв начин ще се изразходват средствата. От докладите на Министерството на финансите се вижда, че има проблем със събираемостта на налозите ". Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Николай Денков пред публицисти в Народното събрание.

По думите му в МФ би трябвало да влезе сериозен екип, който да се оправи с този проблем.

По отношение на правосъдната система, той съобщи, че има потребност от смяна в законите, само че за това би трябвало работещ парламент.

" Имаме редица насъбрани проблеми. Това по ПВУ не са единствено за пари, а за забавени промени - и за правосъдна система, и опазване на здравето, и енергетика. Първи приоритет е да има държавно управление, което да работи ", посочи още Денков.

" Истината е, че си нямаме доверие с ГЕРБ. В диалозите с Мария Габриел виждам, че към нея мога да вярвам. Разговорите с нея вървят градивно. Чуват се причините, когато са рационални. Съставът на Министерски съвет, както ще видите, е консенсусен ", акцентира номинираният за ротационен министър председател.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР