Вече сме във властта, но не съм убедена дали това

...
Вече сме във властта, но не съм убедена дали това
Коментари Харесай

Ива Митева за новото Народно събрание: Едно е да сте наивен, защото сте млад, друго е, защото нямате опит и знания

Вече сме във властта, само че не съм уверена дали това е най-важното. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на 47-ото Народно заседание от " ИТН " Ива Митева.

По нейни думи значимото е да се върви напред. В момента ситуацията била доста по-спокойна и диалогична.

Тя увери, че в четворната коалиция има чуваемост и всеки схваща това, което другият споделя. Когато ти трябват гласове, би трябвало да видиш по какъв начин ще можеш да балансираш, по тази причина това разделяне към този момент не би трябвало да се позволява, безапелационна бе зам.-председателката на Народното събрание.

Митева уточни, че са се научили да водят разговор и към този момент го реализират сполучливо.

Според нея е ясно, че скоро няма да има избори. Тя обаче чака, че този парламент няма да е по никакъв начин елементарен.

Четворната коалиция не би трябвало да бъдем спокойни - втората и третата партия не са дребни и не би трябвало да бъдат подценявани като политически играчи.

По думи на Митева Слави Трифонов в никакъв случай не е бил на напред във времето и макар че е бил водач на партията, постоянно е казвал, че специалистите би трябвало да се на напред във времето. Като че ли израснахме и си научихме урока, призна тя и добави, че това се е случило по сложния път.

Според нея Народното събрание се е обновил прекомерно доста, прекалено много ще има да учи и ще е мъчно. Едно е да сте доверчив, тъй като сте млад, друго е, тъй като нямате опит и познания, акцентира Митева и уточни, че в предходното Народно заседание сякаш е имало по-обиграни политици и повече хора с опит.

Тя съобщи, че е била един от съперниците на мораториума и е на мнение, че са нужни бързи законодателни промени.Според нея обаче решението е било неотложно.

Митева уточни, че би трябвало да се смени ръководителят на КЕВР и единият от членовете на регулатора заради изминал мандат.

Тя напомни и че следва спор сред депутатите за въвеждането на зеления документ в Народното събрание. Зеленият документ не може да бъде разграничителна линия в обединението и ръководството, отсече Митева.

Относно промяната в КПКОНПИ тя изясни, че се планува усилване на контрола и проверяващите функционалности. Митева смята, че са нужни диалози по отношение на правосъдната промяна и да бъдат чути и редовите магистрати. Обсъждали се и промени във Висшия правосъден съвет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР