Вече сме във фазата на отрицанието, която е свързана с

...
Вече сме във фазата на отрицанието, която е свързана с
Коментари Харесай

Психолог за кризата: Вече сме във фазата на отрицанието

Вече сме във етапа на отрицанието, която е обвързвана с неодобрение и отчаяние и обезверяване. Следващата фаза е на възобновяване - хората стартират да извличат и положителен опит от това, което се е случило, и започваt да се приспособява към обстановката, в която се намира. Това сподели пред БНР Елена Пенчева, член на Секцията по спешни интервенции на Дружеството на психолозите в България.

Тя разяснява изследване, което сочи, че от ден на ден хора у нас не имат вяра в заплахата от ковид.

Харалан Александров: Станахме по-тревожни по време на пандемията, само че експанзията не е занапред

"Някои хора развиват нараснала сензитивност, покачва се тревогата им и могат да стигнат до депресии. Други хора неумишлено стигат до цялостното отричане на заплахата, с цел да запазят душeвността си. Тогава стартира да се неглижират ограниченията, които би трябвало да съблюдаваме, с цел да се понижи разпространяването на болестта ", разясни експертът.

Елена Пенчева акцентира, че рецесията с ковид е продължителна и не се отнася единствено към заплахата за здравето ни, само че визира и обществените ни функционалности. Тя обаче сподели, че при рецесия хората са мобилизирани да се оправят с казуса, организизмът се активизира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР