Вече сме свидетели на хуманитарна криза след трагедията в Турция

...
Вече сме свидетели на хуманитарна криза след трагедията в Турция
Коментари Харесай

Борис Станимиров за земетресението в Турция: Вече сме свидетели на хуманитарна криза

Вече сме очевидци на филантропична рецесия след нещастието в Турция и Сирия, само че тя няма да се придвижи в Европа. Това, което виждаме, е най-тежкото нещо, което нашето потомство е виждало в границите на своя живот. Възможно е обаче да се стигне до нова бежанска вълна.  Светът привикна с рецесиите, колкото и тъжно да звучи. Бяхме в пандемия, която лиши хиляди животи. След това и войната в Украйна. Това обаче има и позитивна страна, тъй като към този момент доста по-бързо реагираме на тях и ги преодоляваме. Това се вижда и след земетресенията в Турция. Това съобщи в студиото на PrimeTime някогашният народен представител Борис Станимиров. И добави: „ Може би би трябвало да стартираме с това, че като страна и общество, ние се включихме безупречно. Ние бяхме една от първите страни, които изпратиха самолети със спасители “.

Станимиров разяснява и вътрешнополитическата конюнктура у нас, с взор към идните на 2 април избори. „ Обединението на Политическа партия и Демократична България е разумно и предстоящо от техните симпатизанти. Няма да е елементарно, тъй като ще би трябвало да се редят листи, а и има някои несъгласия “, сподели той. Въпреки това, съгласно Станимиров то ще докара до привличането на гласоподаватели и отвън твърдите електорати. 

Шансовете Политическа партия и Демократична България дружно да бъдат първа политическа мощ не са дребни. Това обаче няма да реши казуса със съставянето на държавно управление, счита той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР