Вече сме стигнали до момент, когато цифрите в телефонните номера

...
Вече сме стигнали до момент, когато цифрите в телефонните номера
Коментари Харесай

Япония е на път да изчерпи комбинациите от 11-цифрени телефонни номера




Вече сме стигнали до миг, когато цифрите в телефонните номера не доближават, написа Engadget. Япония възнамерява да пусне 10 милиарда 14-цифрени номера до 2021 поради терзанията, че страната ще изчерпи 11-цифрените номера до 2022. Бързото консолидиране на IoT устройства (които изискват личен телефонен номер в Япония) съвсем са изхабили вероятните комбинации досега. Освен това се чака, че стартирането на 5G през 2020 в допълнение ще форсира изчерпването на актуалните разновидности за телефонни номера.

Предложението на японското Министерство на връзките да се пуснат 14-цифрени номера е признато от трите съществени мобилни оператора в страната: NTT Docomo Inc., KDDI Corp. и SoftBank Corp. В момента 11-цифрените номера, започващи с „ 090 “, „ 080 “ и „ 070 “, се употребяват за мобилните телефони в Япония. През 2017 бяха пуснати 80 млн. 11-цифрени „ 020 “ номера за IoT устройствата, от които досега съвсем половината са непокътнати.

Япония обаче надали ще бъде единствената страна, която ще се изправи пред сходен проблем. Миналата година броят на IoT устройствата в света надмина броя на мобилните телефони. От 2008 има повече свързани устройства на планетата, в сравнение с хора, а до 2020 се чака да съществуват 50 милиарда устройства световно.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР