Вече сме на финала по повечето обекти от ремонтите в

...
Вече сме на финала по повечето обекти от ремонтите в
Коментари Харесай

Ремонтите в София вече са на финалната права

Вече сме на финала по множеството обекти от ремонтите в София. Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова в ефира на Българска национална телевизия. Бул. " Васил Левски " чакам да бъде пуснат при започване на образователната година, бул. " Арсеналски ", бул. " Симеон ". Ще продължи работата до края на месеца по бул. " Монтевидео " и бул. " Пенчо Славейков ".
По думите на кмета освежителните поправки по учебните заведения вървят в график, както и освежаването на пешеходните пътеки към учебните заведения. Аз персонално съм последовател за въвеждането на цветните решения в пешеходните пътеки. Указанието, което аз съм дала, е на всички места, където е допустимо, да се вършат велоалеи. В центъра на града имаме относително тесни улици, имаме сериозен трафик. Велоалеите зависят от опциите на улиците, на тротоара, има стандарти, разясни Фандъкова по тематиката с построяването на велоалеи в столицата.

​В отчета като част от оценката са прегледани шест града. От 2009 до 2016 година София има усъвършенстване по всички индикатори за качество на въздуха - в това число по-добри от Брюксел и Милано, разяснява Йорданка Фандъкова. Усилията, които вършим, са забележими. В самия отчет се дава добра оценка за модернизацията на градския превоз.
По отношение на ограниченията за замърсяването от битовото отопление в отчета има информация от минал интервал. Ние към този момент имаме доста съответна стратегия с ограничения и имаме цялостна подготвеност, като главното е подмяната на битовото отопление на семействата с екопелети, продължение и разширение на газификацията, електрофикацията и топлофикацията, набеляза съответните решение столичният кмет. По думите ѝ няма позната мярка в европейски град, по която да не работим. Нека хората да знаят, че е доста значимо включването на жителите. Предоставихме на 30 семейства печки на екопелети. Трябва да забележим резултатът през тази година, уточни Йорданка Фандъкова.
На въпрос на фен за дърветата по бул. " Пенчо Славейков ", Фандъкова уточни, че за поддръжката на дърветата се работи от страна на " Зелени системи ". Всички би трябвало да знаят, че за едно развалено дърво, на компанията реализатор може да бъде наложена глоба от 50 000 лева Около 2000 дървета засаждаме на година в града. Всеки, който наранява дървета, ще си понесе следствията, безапелационна бе Йорданка Фандъкова.
Тя уточни, че новата образователна година в София стартира в нова постройка за Първа британска гимназия и акцентира, че не престават да се строят учебни заведения и детски градини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР