Вече сме на етап приключване на строителните дейности по третата

...
Вече сме на етап приключване на строителните дейности по третата
Коментари Харесай

Пускат част от третата линия на метрото през лятото на 2020 г.

„ Вече сме на стадий привършване на строителните действия по третата линия на метрото. Две от станциите са приключени още на 5 октомври. В идващите 10-ина дни ще завърши напълно строителството “. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия шефът на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев. По думите му крайният период за тестванията е 9 месеца, откакто е обезпечен достъп на компанията реализатор, а това е станало факт през лятото.

Припомняме, че третият лъч на метрото в София, който е с дължина 21 км., се построява на четири стадия.

„ Остават само тестванията, няколко месеца ще продължи този развой, защото става въпрос за нов вид автоматика, нов вид системи за ръководство, тук са осем. Не може да се прави компромис със сигурността. Остава малко, финалът към този момент се вижда. Трябва да се вкара в софтуера на всяка една система, метър по метър по цялото трасе, по-късно да се ревизира и поправя, в случай че би трябвало “, добави Братоев.

През лятото на 2020 година ще бъдат пуснати и 4-те станции в посока ж.к. „ Овча купел “.

По думите на шефа на Столичния метрополитен сега се приготвят идващите два стадия от градежа на третия лъч на метрото.

„ Вече имаме подготвени планове за продължението по бул. „ Владимир Вазов “ до ж.к. „ Левски “. До дни ще обявим тръжната процедура за избор на реализатори, с цел да може да вървят процедурите. Вървят процедури по регулационни проекти за направлението „ Слатина “, следва пролетта на 2020 година да се разгласи тръжна процедура, с цел да може от 2021 година да стартира строителството и на тези сектори “, разгласи още инж. Стоян Братоев. 
metrorto.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР