Вече сме 17 + 1. Това, което стартирахме в София

...
Вече сме 17 + 1. Това, което стартирахме в София
Коментари Харесай

Птиченце казало на Борисов, че Берлинският процес догодина пак ще е в София

" Вече сме " 17 + 1 ". Това, което стартирахме в София предходната година, Гърция към този момент е присъединена. Друго - мозъчният концерн на към този момент " 17+1 " ще е в София. Подписаха се контракти за пристанища, жп линии. Следващата среща ще е в Китай. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след Осмата среща сред държавните и държавните ръководители на страните от ЦИЕ и Китай в Дубровник (16+1).

" С Ципрас и с китайския министър председател говорихме в този момент. По модела на хърватския мост ще създадем сходен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще създадем първи копки на мост от Свищов ", сподели министър председателят.
 Борисов чака покана да сме хазаин на
Борисов чака покана да сме хазаин на " Берлински развой "

Наша заслуга е, че след председателсвото ни се приказва за Западните Балкани, уверен той

Борисов: " Едно птиченце ми подсказва, че Берлинският развой следващата година отново ще е в София. "

Пред участниците във форума Борисов обърнал внимание и на въпроса за ограничавания обсег на изнасяните артикули за Китай. " Разчитаме на поддръжката на китайското държавно управление за набелязване на съответни ограничения за разширение и улеснение достъпа до китайския пазар, както и за ускорение на процедурите за позволения за импорт ", съобщи министър-председателят.
По думите му китайските вложения следва да са в унисон с разпоредбите на Европейски Съюз и без държавни гаранции, посредством концесии, модернизиране на съществуващи производства, присъединяване в индустриални и логистични паркове, смесени планови компании.

Иначе Борисов забранил да му рапортуват за процедурата по придобиването на новите самолети за Военновъздушни сили F-16. Той заречен на летците ни нови самолети, които да повдигнат родната авиация.

" Парите са отделени. Когато стане факт договорката, влизаме и плащаме. Преди Народното събрание да излезе във почивка, макар че някои са във почивка от много време, ще решим за тази договорка. Искаме най-хубавото и най-сигурното. Аз давам отговор за тази рамка и се надявам до края на юни на приключим. От там нататък пред вас ще дават отговор съответните органи. Целта е да имаме най-хубавия аероплан на най-хубавата цена. Правят се взаимни отстъпки и от двете страни ", разяснява Борисов.
 Нови поръчки на F-16 форсират доставките за България
Нови поръчки на F-16 форсират доставките за България

Очакваме първия български F-16 през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР