Вече си имаме и НДК-гейт. И като при всеки нашенски

...
Вече си имаме и НДК-гейт. И като при всеки нашенски
Коментари Харесай

Люба Кулезич : КОЙ е Боршош и КОЙ разпъва чадър над него?

Вече си имаме и НДК-гейт. И като при всеки нашенски „ гейт” мъглата вместо да се подвига с избуяването на куп неуместни обстоятелства, става все по-гъста. Това разяснява Люба Кулезич в студиото на телевизия Bit, представено от Фрогнюз.

Главният прокурор Цацаров оповестил през днешния ден, че ще вика за пояснения министрите Вежди Рашидов, Лиляна Павлова и Томислав Дончев. Какво ще му обяснят трима от любимците на Бойко Борисов, също така, което към този момент споделиха по медиите?

От Вежди разбрахме, че когато преди три години изискал инспекция поради 9 милиона загуби по Боршош-ово време, НДК-ато на културата му било отнето и трансферирано към вицето в Министерския съвет Томислав Дончев. И то до момента в който Рашидов е в отпуск. Доста подло. Но Рашидов преглътнал подлостта. Защо, по този начин и не изплю камъчето пред развеселената Жени Марчева от Би Ти Ви. Тя се смя много ехидно на неохотното самопризнание на Вежди, само че по този начин и не разчепка до дъно кой е бил всемогъщият настойник на Боршош.

От пи ар отдела на Лиляна Павлова пък оня ден ни дадоха отговор, че считат проблема НДК за привършен и неактуален. И по тази причина госпожа Павлова отхвърля да го разяснява в „ Честно казано”. Така ли? Че за какво тогава господин Цацаров не счита по този начин? И на него ли вицепремиерката по европредседателството ще каже, че сюжетът е демоде? Нали точно от нея стартира сагата с уволнението на Боршош поради 20 милионна дупка в сметките на културния център.

Ако пък не е демоде, то значи, че и тя е подготвена да преглътне унижението, което й нанесе министър председателят като върна стремително на поста му разтропания културтрегер. Е, на другия ден отново натири Боршош, само че Павлова си остана в небрано лозе. Въпросът е за какво се съгласява с това? От обич към кариерата ли? Или от боязън чорапът, който сама стартира да разплита, да не се разплете до дъно? Интересно каква панорама ще зейне пред нашите наивниочи на данъкоплатци?

Ами интелигентният господин Томислав Дончев какви ще ги дипли пред прокурора? След като към този момент призна, че е желал три пъти финансови доклади за дереджето на двореца, само че не ги получил от фамозния господин Боршош. И си затраял. Примирил се с фрапантното пренебрежение и непокорство. И отново въпросът е за какво си е плюл на фасона? Та той се употребява с най-високо доверие измежду министрите на Борисов 3?

Знаете ли, мисля се, че господин Боршош не е този, за който се е представял. Той е доста по-мастита фигура, щом харчовете му на държавни парици за милиони толкоз дълго са минавали метър. Въпросът с нараснала компликация тогава стартира да звучи по този начин: КОЙ в действителност е господин Боршош, КОЙ е разпъвал огромния чадър над него и КАКВА е била функционалността му в тайната подчиненост на властта, тъй като е очевидно, че подобен скришен пасианс съществува.

Възможно ли е даже същинският кукловод да не даже Борисов? А някой различен – който държи и Борисовите спатии, скрити в ръцете си? Ето че от толкоз доста въпроси без отговор към този момент можем да напишем сюжет за политически трилър. Само че надали ще се откри държавно кранче, от което да финансират филмирането му. И е по-вероятно абсурдът с НДК най-сетне да се замаже на инат на парламентарната анкетна комисия, на инат и на министерските разходки до прокуратурата.

Самият Боршош се скри. Не подвига телефона си. Не дава отговор на предложения за изявленията. Общува с нас, простосмъртните единствено посредством къси изказвания във фейсбука си. Също като премиера Борисов. Да не би да се прави на министър-председател в сянка? Или пък с такава роля се е заел настойникът му? Да не би да е настойничка?

Дори и името Румяна Бъчварова да се носи из въздуха, никой не смее изрично да го назове. Тя самата също млъкна и се скри. Още по-странно е, че Мирослав Боршош оня ден попита да върви или да не върви в прокуратурата? Да, получил призовка, но преди този момент безподобната говорителка на господин Цацаров Румяна Арнаудова споделила, че няма да го приканват като обвинен. Ха в този момент, де! Това е сигнал, че играта е с двоен хастар. И някой в нея играе много мръсно. Но забавно дали, какъв брой и на кого ще заплати за това? Ето че, в НДК гейт се крият по-страшни скелети, в сравнение с и най-снобската просвета може да изобрети. Трябва да си държим очите отворени за тях “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР