Вече ще можем да обжалваме, ако ни скъсат на изпит

...
Вече ще можем да обжалваме, ако ни скъсат на изпит
Коментари Харесай

Големи изменения в изпитите за книжка очакват бъдещите шофьори!

Вече ще можем да апелираме, в случай че ни скъсат на изпит за шофьорска брошура. Това е една от измененията, които планува Изпълнителната организация “Автомобилна администрация”, като мярка за понижаване на корупцията в бранша, оповестява " Труд ".

За задачата ще бъде основана специфична комисия, която ще преглежда жалбите на кандидат-шофьорите. Ако се потвърди, че изпитващият е лишил погрешно точки на лидера, то комисията към този момент ще може да анулира решението му, изясни шефът на Изпълнителна организация “Автомобилна администрация” Дамян Войновски.

В момента също се преглеждат тъжби на кандидат-шофьори, само че няма законно съображение решението на изпитващия да бъде анулирано. Имаме право единствено да го накажем, посочи той. За задачата ще се вкара възбрана изпитващият да приключва изпита по средата, в случай че откри нарушавания от страна на претендента, както е в този момент.

Целта е комисията да може да изгледа целия запис, с цел да се реши дали проверяващият е отсъдил вярно. Променя се и методиката на оценка, тъй като сега е доста необятен диапазонът на точките, които лидерът може да получи, в случай че допусне обещано нарушаване – от 1 до 10 точки. Така на процедура решението е доста субективно, изясни Войновски.

По думите му с промените ще се знае при какво нарушаване тъкмо какъв брой точки се дават. GPS система ще дефинира маршрута, който би трябвало да измине кандидат-шофьорът.

Това не значи, че, в случай че школата е в квартал Младост да вземем за пример, изпитът ще се организира в Люлин, посочи шефът на Изпълнителна организация “Автомобилна администрация”. Отново ще се потегля от школата, само че маршрутите ще бъдат авансово избрани и те ще са в региона, разясни той. Целта е да не може, в случай че някой инструктор реши да помогне на някого да го пусне по елементарен маршрут, а в случай че желае да го “скъса” да го прати в капан. Промените се чака да влязат в действие от началото на 2019 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР