Вече шест нощи продължават размирците в някои части на Северна

...
Вече шест нощи продължават размирците в някои части на Северна
Коментари Харесай

12-годишни деца участват в безредиците в Северна Ирландия

Вече шест нощи не престават размирците в някои елементи на Северна Ирландия, предават медиите на Острова.

Протестите избухнаха измежду лоялистите поради решението на прокуратурата да не подвежда под отговорност водачите на ирландската националистическа партия ``Шин Фейн`` за нарушение на ограничаващите ограничения против ковид по време на заравяне на някогашна водеща фигура на ИРА през юни предходната година. Според юнионистите пък разпоредбите би трябвало да се спават от всички и припомниха за хилядите хора, които не са съумели да участват на погребенията на околните си поради рестриктивните мерки. Друга причина за напрежението е Протоколът за Северна Ирландия, съгласно който след Брекзит някои артикули би трябвало да бъдат подложени на митнически и гранични провеки. Според протестиращите това ще откъсне провинцията от останалата част на Обединеното кралство.

Вчера полицията беше атакувана от гневна навалица, която използва бензинови бомби и изгори рейс. Пострадал е и фотограф на ``Белфаст Телеграф``. Съобщава се за 12-годишни деца, които са учасвтали в размириците.

Gates set alight at the peace line between between the Shankill Road and Lanark way interface in North Belfast. Crowds of a few hundred on each side throwing petrol bombs over in both directions.
— Emma Vardy (@EmmaVardyTV)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР