Вече седмица поредният гейт тресе България , като в този

...
Вече седмица поредният гейт тресе България , като в този
Коментари Харесай

Те правят явни далавери, но пак ли ще им се размине?

Вече седмица следващият " гейт " тресе България, като в този случай е заможен. Истината е, че този скандал просто даде светлина на една добре известна социална загадка.
Политическите партии не са нищо повече от ракета-носител за хора, търсещи персонални облаги . Те не съдържат в себе си идеология, воля за промени в интерес на обществото и така нататък За политиците това са единствено нужните предизборни лозунги, с цел да се докопат до властта.
Политическата власт не съставлява за тях социална отговорност , а просто е нужният инструментариум за правене на далавери . Било то посредством пробутване на лобистки закони или посредством практикуване на напън по отношение на частния бранш, публични поръчки с авансово явен победител и други.
През това време публицистите задаваме едни и същи въпроси - ще бъде ли в Народното събрание Цветанов и ще води ли европейската акция на ГЕРБ, има ли чуждестранен интерес в абсурда и дали повода за експлоадирането му е в идните евроизбори. Извинявайте, сътрудници, само че това не са значимите въпроси, които би трябвало да зададем.
Дали ГЕРБ ще накаже Цветанов е вътрешнопартиен въпрос, а този от публично значение е - каква политическа отговорност ще поеме партия ГЕРБ ? Когато редица твои партийци са забъркани в очевидна спекулация, без значение дали е законно облечена, с какви очи ще продължиш да ръководещ България ? Как ще застанеш преди медиите и жителите и ще твърдиш, че ще се бориш с нечистите покупко-продажби, когато си забъркан в тях? Имотният скандал е просто следващият образец, който въплъщава едно компрометирано ръководство . Няма по какъв начин Борисов да мине метър и да избяга от отговорност, тъй като този път са забъркани хора от най-близкото му обграждане.
Крайно време е тези компрометирани политици и техните партии-проводници да бъдат изхвърлени от политиката . Оставката от избран пост, не е панацеята за изгубеното доверие. Защото до момента в който се въртят един и същи хора, към този момент уличени в далавери, същностна смяна няма по какъв начин да има.
Не е ли безспорна насмешка в сходен скандал да се замеси даже шефът на Антикорупционната комисия ? Подкопано към този момент е доверието даже в контролиращите органи.
Стигаме и до най-пресния скандал - отсъствието на български евродепутати при гласуването дали да се преглежда скандалният пакет " Мобилност ". И това в случай, че сякаш всички български депутати " се обединили в отбрана на националния интерес ".
Светослав Малинов от ДСБ излезе със смешното опрощение, че транспортни проблеми са го спрели да участва. Аргументът наподобява извънредно безразсъден, тъй като когато имаш наложителен приоритет, не можеш да рискуваш с полет в последния миг.
" Консерваторът " Бареков пък съобщи, че защитавал правата на българските превозвачи, поради " робските им условия на труд ". Явно самите водачи не знаят кое е в техен интерес, та даже решили да стачкуват. Нищо, Бареков ще им изясни кое е положително за тях и другия път да си знаят.
Стигаме и до третото лице - Нежим Али от Движение за права и свободи. Създадената от Ахмед Доган партия, продължава да бъде възприемана като непознат детайл в българската политика, за какво ли... От Движение за права и свободи обаче би трябвало да са наясно, че точно България заплаща партийните им дотации, а отвън територията на страната те са възприемани като българи. Но и тук в цялостна степен важи правилото на персоналната полза и ракетата-носител.
Отново стигаме и до тематиката за следствията. За българските превозвачи те са ясни. Ако мине пакетът " Мобилност " родните компании просто ще изкарат бизнеса си на открито. Преките последици още веднъж няма да са за `заслужените политици ", а за елементарните служащи. Но идват евроизбори, след това и локални. Нищо чудно те да бъдат комбинирани и с изключителни парламентарни избори. Това е моментът политиците да получат заслужените си санкции - било то с преференциално гласоподаване за други хора или разнообразни партии. Но едно нещо към този момент се потвърди сигурно - с тези просто чакаме идващият " гейт ".
Автор : Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР