Вече седмица най-добрите в света на тениса ни радват с

...
Вече седмица най-добрите в света на тениса ни радват с
Коментари Харесай

Време е за голям тенис в топ 8 на Индиън Уелс

Вече седмица най-хубавите в света на тениса ни радват с качествени мачове в първия Мастърс шампионат за годината - този в Индиън Уелс.

Калифорнийската пустиня и по-конкретно "Индиън Уелс Тенис Гардън " ни предложи прелестни дуели, само че най-интересното следва. Защото с мачовете изиграни тази нощ бяха завършени двойките на четвъртфиналите, които пък започват още довечера.

Но първо да обърнем внимание на случилото се до този миг. Още от първите си мачове огромните любимци трябваше да срещнат доста съществени противници, а това докара и до много изненади. За страдание една от огромните такива бе обвързвана с Григор Димитров, който още в първия си дуел в Индиън Уелс загуби в три сета от опитния Фелисиано Лопес.

Но той несъмнено не бе частен случай. Александър Зверев също си отпътува рано-рано след 5:7, 7:5, 4:6 против Жоао Соуса. Вторият подложен Марин Чилич се насочи към Маями след 4:6, 4:6 от Филип Колшрайбер, а Доминик Тийм отстъпи на Пабло Куевас след отричане в третия сет.

Завръщането на Новак Джокович също не мина по проект. Сърбинът сподели, че ще има потребност от още време, до момента в който откри формата си и загуби със 6:7(3), 6:4, 1:6 от японеца Таро Даниел.

Хубаво усещане с изявите си направиха младежите Феликс Оже-Алиасим и Алекс Де Минор, които обаче имат още работа преди да се надяват на място измежду четвъртфиналистите на Мастърс шампионат.

Е, до тази фаза пък за първи път доближиха техните батковци Хьон Чун и Борна Чорич, които в Индиън Уелс демонстрират, че бъдещето им принадлежи. А дружно с тях в топ 8 са и много одобрени имена.

Най-голямото, несъмнено, е това на Роджър Федерер. Маестрото, който е петкратен първенец от шампионата, продължава превъзходната си форма от началото на годината. В Индиън Уелс той в профил в по два сета Федерико Делбонис, Филип Краинович и Жереми Шарди, с което към този момент се намира в серия от 15 следващи победи от началото на 2018-а. А още една ще му обезпечи и оставането под №1 в ранглистата и през идната седмица.

Но идващото затруднение няма да е леко. Защото то се споделя Хьон Чун. Корейският гений също се радва на извънреден старт на сезона, а в този момент ще опита да вземе реванш за загубата от швейцареца на полуфиналите на Аустрелиън Оупън. В Мелбърн обаче Чун се отхвърли във втория сет поради огромни проблеми със стъпалата и нямаше никаква опция да се опълчи на легендата. Сега обстановката е друга, Чун е в съвършено положение, а успеха му с 6:4, 6:4 над Томаш Бердих подсказва, че Маестрото ще би трябвало да даде най-хубавото от себе си, с цел да стигне полуфиналите.

Този дуел ще се играе в ранните часове на петъчния ден у нас като ще започва не преди 4 часа, и ще бъде предаван по Mtel Sport 1.

Първият мач от четвъртфиналите също е мач сред млад гений и рутиниран тенисист, намиращ се в прелестна форма - Борна Чорич против Кевин Андерсън.

От началото на годината хърватинът смени напълно своя треньорски щаб и това наподобява дава своите плодове. Той наподобява доста по-концентриран на корта, доста по-постоянен, а в Калифорния към този момент в профил мощните испанци Рамос-Виньолас и Баутиста Агут, както и различен гений в лицето на Тейлър Фриц.

Кевин Андерсън пък утвърди своето място в топ 10, игра край в Акапулко и Пуна, и завоюва купа в Ню Йорк. №7 в схемата не е изгубил нито сет в досегашните си три мача с Чорич. Мачът сред тях е не преди 1 часа българско време тази нощ и също ще бъде излъчен по Mtel Sport 1.

В петък вечер пък ще бъдат двата четвъртфинала в долната половина на схемата. Там най-високо поставеният, останал в шампионата, е Хуан Мартин дел Потро, който наподобява и най-сериозният съперник към нов трофей за Федерер.

Кулата от Тандил е със самочувствие от извоюваната купа в Акапулко, а в Индиън Уелс се оправи с подлия Де Минор и с постоянно сложния Давид Ферер. Сега негов противник ще е различен доста умел тенисист - Филип Колшрайбер.

Завръщащият се след травма Милош Раонич се възползва от по-лесния път и също е в топ 8, а в конфликт на мощно сервиращите ще срещне Сам Куери. И те ще бъдат в ефира на Mtel Sport 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР