Вече седем станаха британските политици, които открито заявиха намерението си

...
Вече седем станаха британските политици, които открито заявиха намерението си
Коментари Харесай

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са седем

Вече седем станаха английските политици, които намерено обявиха желанието си да се кандидатират за лидер на ръководещата Консервативна партия и премиерна мястото на Тереза Мей, потвърждавайки, че ще съумеят там, където тя се провали - да изведе надълбоко разграничената Англия от Европейския съюз, съобщи Ройтерс, представена от Блиц.

Шести е някогашният министър за Брекзит Доминик Рааб, който през вчерашния ден даде обещание, че ще се бори за по-справедлива договорка за Брекзит.

" Успешното осъществяване на Брекзит ще изисква фокусиране, дисциплинираност и увереност. Като някогашен юрист във Форин офис и министър за Брекзит аз имам нужния опит ", написа Рааб в публикация за в. " Мейл он сънди ".

Седма в листата се подреди Андреа Ледсъм, някогашен водач на Камарата на общините (де факто представител на държавното управление в долната камара на парламента), която разгласи упоритостите си на страниците на " Сънди таймс ". Тя съобщи, че има " опит и убеденост в личните сили ", с цел да поведе страната към по-светло бъдеще, като даде обещание, че в случай че тя заеме премиерския пост, Англия ще напусне Европейски Съюз през октомври при всички случаи - със договорка или без. Ледсъм също по този начин даде обещание, че ще прокара законопроект за гарантиране на правата на жителите, с цел да постави завършек на неопределеността към пълномощията на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство, и че ще се стреми към решение на въпроса за взаимното оказване на медицински услуги на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и на британците в страните от Европейски Съюз, както и към решение на казуса с Гибралтар.

Преди това желанието си за вземат участие в конкуренцията оповестиха някогашният външен министър Борис Джонсън, външният министър Джереми Хънт, министърът на интернационалното развиване Рори Стюарт, министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, някогашната министърка на труда Естер Маквей.

Засега за безспорен любимец в конкуренцията се счита Борис Джонсън, само че съгласно английските медии негов съперник ще бъде министърът на околната среда Майкъл Гоув, който се чака да разгласи публично кандидатурата си довечера, съобщи ТАСС.

" Сънди таймс " и " Сънди телеграф " оповестяват, че Гоув към този момент е уведомил депутатите консерватори, че счита себе си за оптималната фигура, способна да попречи на победа на лейбъристите на общите избори и да не разреши на водача им Джереми Корбин да заеме премиерския пост. Така Гоув може за повторно да се опита да застане на пътя на Борис Джонсън в битката за водачеството, както директно след референдума през 2016 година, когато Джонсън отново се смяташе за любимец, само че се отхвърли по неразбираеми и до момента аргументи. Освен Гоув, съгласно английската преса, още неколцина консерватори обмислят опцията да се включат - министърката на защитата Пени Мордонт, вътрешният министър Саджид Джавид, както и Греъм Брейди, някогашен ръководител на парламентарния Комитет 1922, сплотяващ редовите депутати тори. При това всички кандидати - и формалните, и евентуалните, са надалеч по-големи евроскептици от самата Мей и са настроени за по-решително използване на резултата от референдума за Брекзит.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР