Вече седем години TimeHeroes свързва каузи, които имат нужда от

...
Вече седем години TimeHeroes свързва каузи, които имат нужда от
Коментари Харесай

Димитър Балджиев за смисъла да правиш добро

Вече седем години TimeHeroes свързва дела, които имат потребност от поддръжка, с хора, които желаят да отделят от времето и уменията си, с цел да им оказват помощ. А броят на доброволците до момента е 56 279. Срещаме ви с един подобен воин – Димитър Балджиев .

Вече 5 години Димитър Балджиев е не просто преподавател, само че и другар на група дечица, които нямат личен дом или не усещат топлината на родителските милувки.
„ Ако погледнеш и прекараш малко време с тях, и погледнеш насладата в очите им, на теб доста бързо ти излиза наяве, че това е верният метод и е доста по-важно да отделиш време и да дадеш нещо от себе си, и да окажеш помощ на някой в нужда”, споделя Бладжев.

Димитър в никакъв случай не е бил преподавател, само че приема тази роля, с цел да сбъдне фантазията на едно момиченце от къща от фамилен вид в град Божурище да научи британски език. Постепенно към уроците се причисляват и други деца, а всред буквите се появява и другарство.

Започва да води децата в София на културни мероприятия – на спектакъл, на кино, на галерия. Когато е по-топло ги води в парковете, на Витоша, на басейн. Постепенно се трансформира в техен наставник.

Най-трудното нещо за Димитър се оказва не преподаването, а спечелването на детското доверие.

За щастието, любовта и знанията, които Димитър Балджиев дава на тези деца, като част от доброволчеството му към фондация „ Конкордия”, той получава наградата „ ГЕРОИТЕ 2019”.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР