Вече седем часа продължават преговорите между ПП и ГЕРБ. А

...
Седем часа

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Седем часа продължават преговорите между ПП и ГЕРБ, Славов разкри какво е сложено на масата

Вече седем часа не престават договарянията сред Политическа партия и ГЕРБ. А правосъдният министър разкри какво е поставено на масата. По думите на Атанас Славов водачите на Политическа партия и Демократична България са получили явен политически мандат за договаряния за държавно управление единствено за идващите 9 месеца.

„ Има избрани ограничавания. Едното е договаряне на формула за ръководство единствено против ясни задължения за промени и в случай че това го няма, няма по какъв начин да се стигне до съглашение за ръководство. Надявам се да не се прекратят договарянията и да има промени. Те договарят за идващите 9 месеца “, изясни той.

По думите му има липса на доверие сред сътрудниците

„ Доверието е функционалност на съответни решения и взаимоотношение. Видяхме по какъв начин през миналите 9 месеца доверието беше нарушено – избора на шефове и подуправители на НЗОК. Доверието не е константа, то би трябвало да се заслужава и създава непрекъснато. ПП-ДБ не сме подготвени за формула за ръководство за идващите 3 години. Не мисля, че нашите водачи са получили мандат да договарят за 4 години. Има съглашение за тези 18 месеца, подписано пред 9 месеца “, сподели правосъдният министър.

Според Славов е „ обикновено да има известни терзания и песимизъм за класическа формула за съдружно ръководство

Това се дължи напростият факт, че обединения се вършат сред близки политически сили. В случая на България обаче става дума за досегашни съперници, които са се борили едни против други.

„ Кючовото за нашите гласоподаватели не е по какъв начин назоваваме ръководството, а какви задължения имаме. Вчера акцентът беше върху промените. Имаме единодушие, че би трябвало да има ръководство в този сложен за страната и района миг.Част от нашите гласоподаватели са сериозни към опцията, декларирана от ГЕРБ за 4-годишен мандат на ръководство. Защото ние сега имаме ангажимент за 18 месеца с ясно написани промени. 4 години може да се пояснява като празен чек. До края на годината би трябвало да забележим реализация на цялата стратегия, поради която бе основано това ръководство “, изясни министърът на правораздаването.

Източник: БНР
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР