Вече се заведоха искове от нарочно издирени от адвокати братя,

...
Вече се заведоха искове от нарочно издирени от адвокати братя,
Коментари Харесай

Явор Нотев: Адвокати вече издирват братя, сестри, братовчеди заради обезщетенията

„ Вече се заведоха искове от преднамерено издирени от юристи братя, сестри, братовчеди “, съобщи в предаването „ Преди всички “ Явор Нотев – зам.-председател на Народното събрание, по отношение на решението на Върховен касационен съд за разширение на кръга лица, които могат да получат обезщетени при гибел на пътя. Това се отнася до лица, които през последните 5 години са претърпели вреди и не са декларирали своята рекламация, водейки се от досегашната процедура, че нямат право на това. Сега те могат да заявят рекламация и да получат доста по-големи компенсации, за които в този момент се приказва, сподели Нотев и предизвести:

„ Специализирани адвокатски фирми имат задача да се снабдяват, не напълно лоялно, с клиенти. Проучват и намират такива случаи, за които те научават благодарение на длъжностни лица в областта на опазването на здравето, незабавна помощ, от проверяващи служители на реда, от хора, които са преднамерено назначени по избрани региони, с цел да набират клиенти – практики, които са в безспорен прорез с етичните правила, упражнявани от специалността. Не е загадка – към този момент се приказва за така наречен 9 адвокатски сдружения. Напълно споделям, че грозните практики, които са свързани със случи с присъединяване на такива адвокатски фирми, би трябвало да застанат на публичното внимание, те би трябвало да се огласят, сходно на телефонните „ ало измами “ и на други незаконни схеми, с цел да може обществото да бъде защитено “.

Въвеждането на предели за неимуществени вреди при " Гражданската отговорност " ще се разисква през днешния ден в бюджетната комисия на Народното събрание. Според депутата обаче не лимитите са решението, а почтеното практикуване на юридическата специалност. Съдът е този, който би трябвало да си знае мястото и да извърши своята задача и да отсъди заслужено, безапелационен e Нотев и изясни, че критерият е да се обезщети по правдивост породената щета. По думите му противоположните старания са довели до сегашната рецесия.

„ Не може да се изясни двойното, тройното нарастване на компенсацията, което се заплаща и то от едни избрани сформира на съда при явяването на едни избрани юристи. Винаги изниква на напред във времето голямо подозрение “, разяснява депутатът. Той е безапелационен, че тези 9 адвокатски сдружения „ не са си самодостатъчни “, което е по-опасното. По думите му този метод на упражняване на специалността развращава и корумпира:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР