Вече се чувствам добре. При мен заболяването премина с много

...
Вече се чувствам добре. При мен заболяването премина с много
Коментари Харесай

Дариткова: Опасността от заразата не е отминала, изкарах леко коронавируса

„ Вече се усещам добре. При мен болестта мина с доста леки признаци, като една лека вирусна зараза “, разгласи пред БТВ ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя обаче подсети, че болестта не е отминала и прикани хората да се пазят и да са виновни.

„ Сигурна съм, че в детските градини ще бъдат спазени всички ограничения. Убедена съм, че идната седмица няма да има риск от повишение на заболеваемостта поради тръгването на децата на детски градини и ясли “, разяснява Дариткова, която е общопрактикуващ доктор в Смолян и работи най-вече с деца.

Тя разяснява и обстоятелството, че президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за измененията в Закона за здравето, с които изключителното положения беше сменено с изключителна конюнктура.

„ Не желая да разясня и да приказвам за решението на Конституционния съд. Тук би трябвало да отбележа, че президентът постъпи вярно като не наложи несъгласие на измененията в Закона за здравето, а даде на Конституционния съд единствено обособени текстове. ГЕРБ ще се съобрази с решението на Конституционния съд “, разгласи Дариткова.

„ Ние имахме потребност от тези промени в закона. Опасността от болестта още не е отминала и трябваше да имаме правова основа, с цел да се оправяме със обстановката след отпадането на изключителното състояние. България на всички места е давана за образец. Ние изпълнихме най-важната част от използването на ограниченията – запазихме живота на хората “, разяснява още ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР