Вече само 7-8 болници в столицата ще лекуват пациенти с

...
Вече само 7-8 болници в столицата ще лекуват пациенти с
Коментари Харесай

По-малко болници ще лекуват COVID-19, другите ще поемат потока от хронични пациенти


Вече единствено 7-8 лечебни заведения в столицата ще лекуват пациенти с ковид, заяви основният държавен здравен инкпектор доцент доктор Ангел Кунчев на утринния брифинг на оперативния щаб. Още преди седмица лекарски и болнични организации приканиха за това. По този метод по-голям брой пациенти с хронични или остри болести ще могат да постъпват за лекуване, без да се тормозят от болест. В петък е имало среща сред шефове на лечебни заведения и Националния действен щаб.

При обстановката сега, когато инфектираните към този момент не са толкоз доста, намаляването на лечебните заведения е по-добрият вид, сподели доцент Кунчев. По този метод, посочи той, ще може хората с хронични болести, които в последните 2-3 месеца са отлагали лекуване или банкет в болница, ще могат да получат здравна помощ.

Болниците в столицата, които ще продължат да лекуват пациенти с ковид, са ВМА, " Пирогов ", Александровска болница, Инфекциозната и белодробната болница, " Св. Анна " и Втора градска болница. Отделенията, които са профилирани за Коронавирус, ще останат като запас, за всеки случай, само че ще съсредоточим цялата патология в тези лечебни заведения, добави доцент Кунчев.

Аз бих приканил всички хора, които по някакви аргументи отложиха търсенето на здравна помощ, че в този момент към този момент могат да се извърнат към лекарите, защото тяхната сигурност е обезпечена, прикани още Ангел Кунчев.

От думите му стана ясно, че към този момент няма да се затварят цели квартали поради огнище на ковид. Според НОЩ всеобщото затваряне на огромни групи хора и на цели квартали и обитаеми места е „ не доста дейно “. Оттук- нататък напъните в битката против ковид ще бъдат съсредоточени в дребните общности, покрай инфектираните. Доц. Кунчев разяснява, че затварянето на квартали и села основава ужасно доста организационни и филантропични проблеми за тези хора и. Да, може би предпазвате близките квартали, само че в действителност оставяте вируса да продължи да циркулира в затворения квартал и нашите ограничения там да са по-неефективни, разяснява доцент Кунчев.

Масовото напръскване с дезинфектант на улици и площади, изключително от въздуха, е чудноват способ, счита основният здравен контрольор. Той предложи, когато става дума за зединфекция, да се употребяват профилирани компании. А не да използваме такива странни способи като всеобщо напръскване на улици, на площади с друга техника, с коли, а, не дай Боже, и напръскване с хеликоптери и самолети. Това малко наподобява на художествена самоинициатива и няма научна аргументация, акцентира доцент Кунчев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР