Вече съм възложила на зам.-кмета Стоянова да работи за създаването

...
Вече съм възложила на зам.-кмета Стоянова да работи за създаването
Коментари Харесай

Фандъкова възложи правен анализ на всички казуси в Борисовата градина

" Вече съм упълномощила на зам.-кмета Стоянова да работи за основаването на сериозен юридически разбор за всички проблеми в Борисовата градина, дружно с предложенията за решения, по какъв начин да бъдат решени, с цел да не натоварим с десетки милиони лв. софиянци. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на връщането на общински парцели в Борисовата градина.

„ Важно е обстоен организационен проект да има. Важно е той да извърши задачите, за които беше определен, а точно да резервира териториите на Борисовата градина, която всички обичаме и да не разреши ново строителство “, разясни тя. Фандъкова напомни, че е върнала първичния проект за преразглеждане, тъй като в него е имало разминавания от тези съществени условия. По думите й е било препоръчано възобновяване на климатичното учебно заведение. „ Аз считам, че не е належащо да се построяват спомагателни здания, а в границите на съществуващите да се премислят някои активност. Като да вземем за пример безапелационни махане на автокъщата в Борисовата градина “, разясни тя, като означи, че всички действия в парка ще се правят, само че без разширение на строителството.

„ Радвам се, че всички общински съветници осъзнаха, че с цел да защитим публичния интерес е значимо да има организационен проект, който да не разреши никакви проекти на частните притежатели и съсобственици да се случват, да има малка врата по тази причина “, разясни тя. „ Всички желаеме да възстановим къпалнята, това с цел да стане би трябвало да се отбрани и съсобствениците да знаят, че нищо друго не може да се строи там “, добави тя. „ С проекта ние ще успеем да защитим Борисовата градина и с това работим и ще продължим да работим по другите проблеми “, съобщи столичният кмет. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР