Вече са ясни имената на номинираните за нови министри, които

...
Вече са ясни имената на номинираните за нови министри, които
Коментари Харесай

Предложени за министри: Кои са Петя Аврамова, Александър Манолев и Младен Маринов?

Вече са ясни имената на номинираните за нови министри , които ще оглавят вътрешното, районното и транспортното министерство. Така три министерски оставки и трима нови министри ще бъдат гласувани от Народното събрание в четвъртък. Това разгласи след съвещание на Коалиционния съвет министър председателят Бойко Борисов. Той показа пред медиите и имената на претендентите за нови министри. Бъдещият министър на превоза Александър Маноле в сега е заместник-министър на стопанската система. За районен министър е препоръчана Петя Аврамова – народен представител от ГЕРБ и някогашен заместник-кмет на Враца. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов поема вътрешното министерство. Предложените за нови министри са добре познати имена в редиците на ГЕРБ, а и в администрацията.

 Петя Аврамова БГНЕС
Петя Аврамова

Петя Аврамова е родена на 29 май 1963 година във Враца. По специалност е инженер.

В интервала 2009 до 2011 година е зам.-кмет по строителството и общинската благосъстоятелност на Враца. В идващите две години – до 2013-а, е ръководител на Общинския съвет във Враца. Избрана е за народен представител в 42-то и 43-тото Народно заседание.

На изборите през 2017 година води листата на ГЕРБ във Врачански изборен регион и е определена на депутат в 44-ото Народно събрание. Тя е и регионален координатор на ГЕРБ за Враца.
 Младен Маринов БГНЕС-->
Младен Маринов
 
Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен.

През 1997 година приключва магистърска степен от Висшия институт за подготовка на офицери и научно-изследователска активност – Министерство на вътрешните работи, а през 2005 година - „ Право “ в Университета за национално и международно стопанство в София. Владее британски език, има и съществени знания по съветски език.

 
От 1991 година заема изпълнителски и управителни длъжности в структурата на Столична дирекция на вътрешните работи, измежду които шеф на отдел „ Охранителна полиция “ и заместник-директор на столичната дирекция.

От юли 2014 до май 2017 година е шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи;

С декрет на президента Румен Радев от 9 май 2017 година е назначен за основен секретар на Министерството на вътрешните работи.
 Александър Манолев БГНЕС
Александър Манолев
 
Александър Манолев е роден на 28 април 1976 година в Кулата. Завършил е Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Петрич с профил „ Счетоводство и надзор “. Получил е висшето си обучение в един от водещите стопански университети в света – английския University College London. Притежава редица специализации в България и чужбина, измежду които: " Управление на структурни планове на Европейски Съюз ”, проведен от Европейска комисия, Будапеща; " Бизнес Комуникации и Връзки с медиите ”, University College London; „ Инвестиции в разрастващи се пазари ", Джей Пи Морган, Лондон.

Започва професионалната си кариера в Националното съдружие на общините в България, където дава отговор за подготовката на планове за европейско финансиране. Работил е в региона на маркетинга и е заемал позиции на приблизително и висше управническо равнище в редица компании.

Назначен за заместник-министър на туризма във второто държавно управление с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 година поема ръководството на Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Ръководи организацията до избирането му за депутат на изключителните парламентарни избори на 26 март 2017 година

Понастоящем е зам.-министър на стопанската система.

А подалите оставка Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев ще се върнат в Народното събрание като народни представители от групата на ГЕРБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР