Вече са ясни четирите отбора, които през новия сезон ще

...
Вече са ясни четирите отбора, които през новия сезон ще
Коментари Харесай

Три заспали гиганта и един нов клуб спечелиха промоции и се завръщат в профи футбола

Вече са ясни четирите тима, които през новия сезон ще играят във Втора лига и съумяха от аматьорски статут да придобият профи подобен.

Югоизточната Трета лига ще бъде извоювана от тима на Левски Крумовград , който от новия сезон ще се споделя ФК Крумовград. Тимът за първи път в историята си ще играе във Втора лига.

В Югозападната Трета лига именитият Беласица Петрич се завърна измежду експертите след дълги години в аматьорския футбол. Тимът стори това пред 6 хиляди екзалтирни фенове (на снимката) на митичния стадион " Цар Самуил " след триумф с 3:2 над Вихрен Сандански.

Североизточната Трета лига беше извоювана от различен обичаен отбор с доста почитатели - Дунав Русе Русе който се завръща в професионалния футбол. 

Северозападната Трета лига завоюва различен исторически за България клуб - Спартак Плевен. 

Втора лига остана с тим по-малко, тъй като Царско село беше закрит през вчерашния ден от паметния си необут Стойне Манолов. Това значи, че е допустимо един от вторите тимове от Трета лига да влезе във Втора лига. Вариантите са няколко като единият е обвързван с възможни баражи, другият е обвързван с най-хубави индикатори, а третият е Втора лига да остане с тим по-малко. 

В Югоизточната Трета лига втори е хасковският ФК Саяна, в Югозападната към момента не е ясно кой ще е на второто място, тъй като разликата сред Витоша Бистрица, Чавдар Етрополе и ФК Кюстендил е единствено точка. На северозапад ФК Севлиево е на втората позиция, а на североизток на втора позиция е Лудогорец 3, само че отборът няма право на промоция и по този начин с възможна опция за влизане във Втора лига е Черноломец Попово. 

Очаква се решение на БФС по какъв начин ще се действа и дали някой от вторите тимове въпреки всичко ще има късмет за промоция във Втора лига. 

В Трета лига изпаднаха тимовете на Септември Симитли и Марек Дупница, които от новия сезон ще играят в Югозападната Трета лига, а отказалите се по време на сезона във Втора лига Левски Лом и Нефтохимик съвсем несъмнено няма да играят в Трета лига през новия сезон и съшествуването им е сложено на карта.

Инч, нощес Ботев Пловдив стана притежател на бронзовите медали за сефте от 27 години. Канарчетаата се възползваха от загубата на Левски от Лудогорец в София и се окичиха с медали от шампионата за сметка навръх сините. Ботев обаче ще би трябвало да мине през бараж за евроквота в домакинство против Берое идната събота. Ден преди този момент на безпристрастен терен четвъртият от Втора лига - Етър, ще гони промоция в елита против предпоследния от efbet Лига тим на Ботев Враца. Както е известно пъррите три клуба от втория ешалон, които към този момент отпразнуваха класирането си в майсторската група са Септември София, Хебър Пазарджик и Спартак Варна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР