Вече са санкционирани първите нарушители в Стара Загора, които не

...
Вече са санкционирани първите нарушители в Стара Загора, които не
Коментари Харесай

Първи санкции за посещение на паркове в Стара Загора 

Вече са глобени първите извършители в Стара Загора, които не са спазили заповедта за краткотрайно прекратяване на визитите на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, уреди на открити и закрити публични места, както и дворове и спортни площадки на територията на учебни заведения, детски градини и ясли, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. Младежи са били засечени в парк „ Бранителите на Стара Загора ” от чиновници на звено „ Инспекторат ” към община Стара Загора.
Екипи от общинския инспекторат всекидневно наблюдават дали се съблюдават всички подхванати ограничения за предварителна защита на разпространяването на COVID-19. Още при започване на седмицата на входовете на всички паркове на територията на общината са сложени ограничаващи ленти, които припомнят на жителите за възбраната за посещаване. На детските площадки са инсталирани табели, указващи, че не се позволяват деца при оборудванията. Няма установени нарушавания за работещи вендинг автомати досега. 
Мобилните екипи на община Стара Загора са посетили 29 от най-големите предприятия на територията на града - формирани са им предупредителни протоколи за съблюдаване на ограниченията за биологична сигурност.
През последните два дни под карантина са сложени 114 души на територията на общината. За неспазването на карантинните ограничения са формирани пет досъдебни производства. Има досъдебно произвеждане и за безчинство на един от контролно-пропускателните пунктове и неспазване на рестриктивните мерки.
От началото на седмицата в административните бюра и кметствата на селата от общината са подадени над 4300 заявки за смяна на сегашен адрес.
От общината приканват жителите да останат по домовете си, а за най-актуалната информация във връзка с COVID-19 могат да се осведомят в специфичната секция на уеб страницата на община Стара Загора. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 26 март
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР