Вече са произведени 47 км тръби за трасето на газовата

...
Вече са произведени 47 км тръби за трасето на газовата
Коментари Харесай

Произведени са 47 км тръби за газовата връзка с Гърция

Вече са създадени 47 км тръби за трасето на газовата връзка Гърция – България и те ще бъдат доставени от компанията " Коринт Пайпуъркс " в първата седмица на февруари, оповестиха от бъдещия оператор на интерконектора " Ай Си Джи Би ".

Производството на тръбите за 183 километровия маршрут сред Хасково и Комотини е разпределено на пет партиди. Ще бъдат направени общо 185 км тръби в завода на " Коринт Пайпуъркс " в Беотия, Гърция. Първата доставка ще е от тръби с диаметър 32 инча с външно трислойно полиетиленово покритие и те ще бъдат превозени до бази за предпазване по трасето на газопровода както в Гърция, по този начин и в България.

Всички тръби ще са с диаметър 32 инча, дължината им ще бъде надлежно 12 м или 18 м, а дебелината ще варира сред 11 мм и 20 мм според от сектора на трасето. В рамките на плана у нас за пръв път ще бъдат употребявани 18-метрови тръби от този вид. По-голямата им дължина допуска редица преимущества, в това число оптимизация на разноските за заваряване и по-бързия развой по инсталиране. Друго потвърдено преимущество от потреблението на 18-метрови тръби е обвързвано със доста по-малкия брой зони за поддръжка по време на употребата на газопровода., изясняват от " Ай Си Джи Би ".

Всяка тръба се подлага на хидротест, а заваръчните ѝ шевове се подлагат на безразрушителен надзор - ултразвук и рентгенография - преди да бъде призната, допълниха от сдружението.

Газовата връзка сред Гърция и България е част от развиването на Южния газов кулоар, дава опция за свързване с планувания терминал за полутечен газ в гръцкия град Александруполис и с проектирания газопровод " ИйстМед " (EastMed) за транспорт на газ от находищата на Кипър, Израел и Египет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР