Вече са определени участниците в първото издание на Творческа лаборатория

...
Вече са определени участниците в първото издание на Творческа лаборатория
Коментари Харесай

8 млади хореографи ще участват в първата Творческа лаборатория „Хелиос“ в София

Вече са избрани участниците в първото издание на Творческа лаборатория „ Хелиос “, която ще се състои в София от 15 до 25 юни 2022 година

 Журито на плана избра 8 участници от всички кандидатствали. Сред тях има танцьори и хореографи от оперите в София и Стара Загора, АТОМ Театър и балет „ Арабеск “. Имената на хората, които ще се включат в първото издание на „ Хелиос “, са оповестени на уеб страницата на проекта 

Уникалната за България стратегия за млади хореографи е проведена от Столичната община посредством Асоциацията за развиване на София и Регионалния център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “ в партньорство с Международната организация и професионална мрежа за хореографи във Вашингтон Dance ICONS, Inc.

Името на плана – „ Хелиос “ – е абревиатура на Хореографска пробна лаборатория и новаторска просветителна сцена. Творческата лаборатория ще се организира в „ Топлоцентрала “, като участниците ще имат ежедневни занимания, включващи лекции по Теория на хореографията и Творческа лаборатория за изпробване и комбинация на танца. Всеки ден ще приключва с показване и разискване на движенческия материал.

Създадените по време на „ Хелиос “ къси произведения ще бъдат показани пред аудитория в последния ден от Творческата лаборатория – 25 юни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР