Вече са известни новите дати за повечето концерти от програмата

...
Вече са известни новите дати за повечето концерти от програмата
Коментари Харесай

Нови дати за Европейския музикален фестивал

Вече са известни новите дати за множеството концерти от програмата на „ Европейски музикален фестивал ” 2020, отсрочени поради строгите ограничения срещу разпространяването на ковид. Поради усложнената обстановка и преместването на голям брой събития, фестивалът ще протече в границите на доста по-голям интервал от нормалното и някои от деянията се изместват за края на юни, а други – за есента.

Форумът трябваше да бъде открит публично на 25 март в зала „ България ” с концерта „ Людмил Ангелов свири Шопен ”, като в този момент събитието се реалокира на 30 юни. В програмата са включени Вариации " Là ci darem la mano ", Краковяк оп. 14 и Вторият клавирен концерт на Шопен. Това е първата част от интеграла с всички оркестрови творби на Шопен, който забележителният пианист Людмил Ангелов ще показа с Оркестъра на Класик ФМ радио. Няколко месеца по-късно – на 24 ноември - ще се състои вторият концерт от поредицата, когато публиката ще чуе Фантазия върху полски тематики оп. 13, Анданте спианато и огромен брилянтен полонез оп. 22 и Концерт за пиано и оркестър №1.  Залата и началният час на двата концерта се резервират, а всички билети важат без легализация.

Друго основно събитие от фестивала – концертът на популярния израелски цигулков виртуоз Шломо Минц, е отсрочен също за есента. Музикантът удостовери датата 11 октомври, когато той ще гостува у нас като солист и диригент на Софийската филхармония с произведения от Менделсон, Моцарт и Брамс. Ден по-късно, на 12 октомври, Минц ще има майсторски клас с млади български цигулари от Националната музикална академия „ Професор Панчо Владигеров ” – събитие, което  трябваше да се състои на 19 март.

На 20 октомври - вместо на 8 април - в зала „ България ” ще се състои мултимедийният концерт „ Кино и класика ” с Оркестъра на Класик ФМ радио и диригент Максим Ешкенази. Солистите са Мила Георгиева (цигулка) и Георги Черкин (пиано), а притежателите на билети могат да ги употребяват за новата дата без спомагателна легализация.  Пловдивското издание на „ Кино и класика “ ще се организира на 22 октомври.

В договаряне са към момента гостуванията на мултинационалния отбор Barcelona Gipsy balKan Orchestra от Испания, който беше очакван за 9 април и на феноменалния фадо реализатор от Португалия Рикардо Рибейро -с оповестена дата 12 май. За оперната режисура „ Тайният брак “ и детския концерт „ Моцарт и Бетовен ” също се търсят нови дати, които ще бъдат оповестени в допълнение.  Събитието за необятна аудитория „ Европа танцува ” и церемонията „ Златно перо ”, планувани за 20 май, евентуално ще се състоят в дните сред 17 и 22 септември. Засега няма да се търси нова дата за последния концерт от фестивала - „ Усмивката на Чарли Чаплин ” със Софийската филхармония и солист Филип Квинт, очакван за 27 май. Организаторите имат подготвеност да изместят събитието, при положение, че ограниченията за ограничение на болестта към момента не са отпаднали до тогава. До 29 март касата на „ Кантус Фирмус ” в зала „ България ” няма да работи, само че феновете на музиката могат да вършат поръчки онлайн на www.ticketsbg.com.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР