Вече разказахме как аржентински учени регистрираха температурен рекорд на територията

...
Вече разказахме как аржентински учени регистрираха температурен рекорд на територията
Коментари Харесай

Защо полярните мечки са започнали да се самоизяждат

Вече разказахме по какъв начин аржентински учени записаха температурен връх на територията на Антарктида. Дни по-късно, стана ясно, че има нов топлинен връх. Цели 20.75 градуса по Целзий мериха бразилски учени на остров Сеймор. Той се намира в Антарктика и не се смята за част от Антарктида, само че въпреки всичко измерената температура е връх за района.
 Антарктика, Антарктида, о-в Сеймор и новият температурен връх от 20 градуса по Целзий
В Антарктика към този момент е 20 градуса по Целзий

Трудно е да си го представим

Именно поради сходни климатични промени избрани типове животни са по-засегнати от други, най-много тъй като радикално се трансформира методът им на живот. А това води и до някои не толкоз нормални дейности от тяхна страна.

Типичен образец за това са полярните мечки в съветския Арктик, които са почнали да се самоизяждат. И въпреки че проявата на канибализъм измежду тях, не е ново събитие, учените се тормозят, че сходни случаи се срещат рядко, до момента в който в този момент се записват с все по-голяма периодичност.

Иля Мордвинцев от института по екология и еволюция " Северцов " в Москва приписва увеличението на канибализма на неналичието на други благоприятни условия за храна. Според него в някои сезони няма задоволително храна и едрите мъжки нападат женските с дребните, само че това са единични случаи за разлика от в този момент.
 Снимка 469228

От една страна хабитатът на белите мечки е директно обиден и от човешката активност в региона, като рандеман на газ, морски транспорт, повече хора и така нататък

От друга - климатичната рецесия визира Русия 2.5 пъти по-бързо от останалия свят, съгласно The Guardian. Размерът на леда в съветския Арктик до края на лятото е намалял с 40 % през последните 25 години. А при голям апетит и липса на храна, на полярните мечки не им остава друго, с изключение на да стартират да протягат ръка на себеподобните си.
 Полярните мечки, популацията им, какъв брой екземпляра има сега и мрачната прогноза за този тип
Мрачната прогноза за бъдещето на полярните мечки

И за какво се стигна до нея
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР