„Вече разговарях с един президент на САЩ и с друг,

...
„Вече разговарях с един президент на САЩ и с друг,
Коментари Харесай

Путин посочи пред Le Figaro кои са мъжете в черни костюми, които управляват реално в САЩ

„ Вече разговарях с един президент на Съединени американски щати и с различен, и с трети. Президентите идват и си отиват, само че политиките не се трансформират. Знаете ли за какво? Защото има доста могъща администрация. Човекът е определен, той идва с хрумвания, те идват при него с съответни дейности, добре облечени, в черни, като моя, костюми, само че не с червени вратовръзки, носят черно или мрачно синьо и стартират да изясняват какво би трябвало да се прави. И тогава всичко се трансформира. Това се предава от една администрация на друга “, разяснява през днешния ден съветският президент Владимир Путин в изявление за френския ежедневник „ Фигаро “ (Le Figaro), представен от Вести.бг, след срещата си с френския държавен глава Еманюел Макрон.

„ Да се промени нещо е много мъчно. Казвам това без никаква подигравка. Нещата стоят по този начин, не тъй като някой се противи на измененията, а тъй като са сложни. Ето Обама - един образован човек с демократични възгледи, демократ. Преди изборите той даде обещание да затвори „ Гуантанамо “. Направи ли го? Не. Защо? Не тъй като не искаше? Той в действителност го желаеше, сигурен съм, само че не съумя “, разясни Путин.

„ Но това не е главният въпрос, въпреки че е значимо, мъчно е да си представим, че хората седят оковани там с десетилетия без правосъден развой. Представете си, в случай че Франция или Русия създадат същото, биха ни раздрали. Но в Съединени американски щати такова нещо е допустимо и към момента продължава. Между другото, това е демокрацията “, счита Путин.

„ Не бързаме за на никое място и доста се надяваме, че някой ден нормализирането на руско-американските връзки ще се състои “, уточни съветският президент.
Той изрично отхвърли обвиняванията за хакерска или каквато и да е интервенция в президентските избори в Съединени американски щати, като посочи, че „ Русия в никакъв случай не прави такива неща, не са ни нужни. Няма смисъл да ги вършим. “

„ Конфликтът в югоизточна Украйна - това е вътрешен спор, украински спор. Той се случи след противоконституционното, силово завладяване на властта в Киев през 2014 година В това е източникът на всички проблеми. Най-важното, което би трябвало да бъде направено, е да намерят в себе си сили всички забъркани в спора да се договорят и на първо място, аз съм уверен в това, топката, както се споделя, е в полето на формалните украински управляващи. Те би трябвало на първо време да се погрижат да изпълнят Минските съглашения “, безапелационен е съветският президент.

Според Путин в Сирия е била направена сериозна крачка към мира, с помощта на „ градивния метод на Турция и Иран, които дружно с нас реализираха преустановяване на огъня и естествено, на сирийското държавно управление. Това би било невероятно да се направи и без така наречен Сирийска въоръжена съпротива “.

„ Не считам, че имаме право да дефинираме политическото бъдеще на страната с Асад или без него, това е работа извънредно на сирийския народ. Никой няма правото да си присвоява каквито и да било преимущества, принадлежащи извънредно на народа на тази или онази страна “, акцентира Путин.

Той подлага на критика изказванията, че сирийското държавно управление употребява химически оръжия против личните си жители, като уточни, че липсват безапелационни доказателства за такива дейности.

„ Според мен това беше направено единствено с една цел - да бъде обяснено, за какво е нужно във връзка с Асад да бъдат прилагани спомагателни ограничения за напън, включително и от боен темперамент. По наши сведения не съществуват никакви доказателства за потреблението от Асад на химическо оръжие. По наше надълбоко разбиране Асад не е употребявал такова оръжие “, сподели Путин.

„ Идеален свят, както и условно наклонение в политиката няма. Но за какво Вашингтон не редуцира своите военни разноски? Съединени американски щати през днешния ден харчат за защита повече, в сравнение с са отбранителните бюджети на всички страни в света взети дружно. За това аз прелестно разбирам американския президент, когато той желае да трансферира част от този товар на своите съдружници от НАТО. Това е понятен метод. Но ми направи усещане, че на срещата в Брюксел говореха, че НАТО желае да построи положителни връзки с Русия. Тогава за какво се усилват военните разноски? Срещу кого считат да водят война? Тук има някакви вътрешни несъгласия, само че в реалност това не е наша работа, дано НАТО сами решат, кой, защо и какъв брой да заплаща, нас това не ни визира. Ние осигуряваме нашата отбранителна дарба - вършим го надеждно, с взор в бъдещето и сме уверени в себе си “, добави Путин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР