Вече разбирам защо в българската литература липсва ярко изразено абсурдистко

...
Вече разбирам защо в българската литература липсва ярко изразено абсурдистко
Коментари Харесай

Не искам да съм млад, искам да съм политик!

Вече разбирам за какво в българската литература липсва блестящо изразено абсурдистко течение - ние се раждаме, живеем и мрем в среда на непрестанен парадокс. Той ни е нормата, неуместното е естественото за нас. Затова и множеството ни писатели - млади и остарели, бягат в лоното на историята - там да открият ентусиазъм.

Бягството за нас - останалите, обаче е непостижимо. И животът просто ни засипва с образци за парадокси. Прочутият Беър Грилс и екипът му оцеляваха няколко дни във Великата Рилска пустиня, след което екоминистър Нено Димов му тресна санкция от 5000 лв.. Същият непоколебим страж на природата обаче не видя нищо незаконно в изкопаването на 15-метров необятен канал за източването на Шабленското езеро. Унищожени бяха дюни в предпазената околност, под въпрос е популацията на редки птици, които домуват там. А рибата в отводнените региони напряко си измря. И всичко това, тъй като били наводнени мазетата на държавната резиденция край Шабла. Няма нарушаване, отсече Димов след инспекция по случая.

Няма нарушаване - по този начин разгласи и Комисията за спор на ползи след инспекцията за какво финансовият министър Владислав Горанов живее гратис в голям апартамент на непознато име в първокласния комплекс "Есте ". Оказва се, че вместо стратегия за поощряване на младото население с преференции при закупуване на жилища имаме стратегия за поощряване на политиците за придобиване на големи първокласни жилища на смешни цени. Партийният строител на ГЕРБ Цветан Цветанов се уреди по тази стратегия с толкоз просторен апартамент, че с кон може да го обхожда. А и за коня дори има асансьор.

Спомням си, че за моя апартамент от 60 кв. м с общите площи, където цената на зелено беше 690 евро, закупен с парите от продажбата на панелката на родителите ми в "Люлин " и с заем от 30 000 лева, ДАНС трябваше да ревизира от кое място иде сумата отвън заема. И несъмнено е проверила. Любопитно ми е дали организацията е изяснила произхода на тези 100 000 лева, които новодомецът Цветанов е доплатил за покупката. Или ги е предал в куфарче, а не по банков път?

Както и да е. Програмата за политици работи с цялостна пара и в нея няма такива нелепости, както самоучастието в програмата за саниране да вземем за пример. Не, преференциите са тотални - 650 евро на квадрат при действителна цена от 3500. Такова нещо нямаше дори по времето на соца в прословутата Република на младостта в Странджа - Сакар.

И през днешния ден хората не желаят да са млади, тъй като да си млад в България е мъчно. Не, те желаят да са политици. Да са майката на народа, каквато е правосъдната министърка Цецка Цачева, която също си купила апартамент по преференциални цени. Пак от същата строителна компания "Артекс ". Ама то откакто имаш съответната стратегия, би трябвало да има и реализатор, нали по този начин?

В републиката на политиците е обикновено пенсионерите да са небогати, даже в случай че са си скъсвали задника от бачкане. Грижата за възрастните хора се показва два пъти в годината, под формата на 40-50 лева добавка, едвам си купят пуйка за Коледа или агнешко бутче за Великден. А през останалото време живите мъртви не престават да я карат с по 200 лева пенсия на месец. Как да не имат вяра в задгробния живот освен това състояние?!

Така и по този начин всичко е за политиците, значи е време да се промени конституцията. Да се отстрани сегашният чл.1, с ал.2 и ал.3 и да се запише следното: България е република на политиците. Цялата държавна власт произтича от тях. Тя се реализира от тях директно и посредством органите, планувани в тази конституция. Никоя част от народа или обособена персона не може да си присвоява реализирането на политическия суверенитет.

Крайно време е нещата да си дойдат по местата. Аман от парадокси!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР