Вече преполовихме ноември и е време да помислим за зимните

...
Вече преполовихме ноември и е време да помислим за зимните
Коментари Харесай

3 вкусни и лесни рецепти за домашен мармалад за зимните дни

Вече преполовихме ноември и е време да помислим за зимните дни. Повечето сигурно към този момент са го създали, само че даже и да не сте - не се тревожете. В тази публикация сме събрали за вас три вкусни и лесни предписания за домакински мармалад, които да приготвите вкъщи. 
Мармалад от праскови
Продукти:
3 кг праскови
2 кг захар
2 с.л. ром
1 с.л. лимонена киселина
Приготвяне:
Прасковите се измиват, почистват и нарязват на части. Поръсват се със захарта и се варят, до момента в който непрекъснато се разбъркват до плътност на сироп. Добавя се лимонената киселина, разтворена в чаша гореща вода. Тенджерата се отстранява от котлона. След като се охлади, се прибавя и разбърква рома. 
Мармалад от ябълки
Продукти:
2 кг ябълки
4 чаши захар
1 ч.л. канела
2 зърна карамфил
1 ч.л. лимонена киселина
Приготвяне:
Ябълките се измиват, почистват, обелват и настъргват на лентички. Поставят се в тенджера и се варят 10-15 минути. Добавя се захарта и като се разбъркват непрекъснато, се варят до плътност на сироп. Добавя се лимонената киселина, разтворена в чаша гореща вода, канелата и карамфила и се разбърква. Оставя се да изстине.
Мармалад от разнообразни плодове
Продукти:
1 кг ябълки
1 кг праскови
1 кг круши
1 л. сок от грозде
2 кг захар
½ кг мед
Приготвяне:
Плодовете се измиват и нарязват на ситно. Оставят се в тенджера да се варят за 15 минути. След което, се прибавя гроздовия сок. Добавя се захарта и се разбърква непрекъснато до плътност на сироп. Премахва се от котлона и се разсипва в буркани, като във всеки буркан от горната страна се слага мед и по този начин се затваря.
Надяваме се да опитате нашите предписания и да останете удовлетворени. Споделете с нас в мненията вашите предписания за домакински мармалад и плодови сладка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР