Вече прекратихме гладната стачка, защото в резултат на протеста се

...
Вече прекратихме гладната стачка, защото в резултат на протеста се
Коментари Харесай

След гладна стачка в Александровска болница ще има колективен трудов договор

Вече прекратихме гладната стачка, тъй като вследствие на митинга се разбрахме с шефа идващият петък да подпишем груповия трудов контракт.
Това съобщи доктор Андрей Коцев пред Нова тв.

Лекар разгласи гладна стачка поради окаяното положение на част от клиниките в една от огромните лечебни заведения в България - Александровска болница, както и поради изискванията на работа като цяло.

„ Погладувах няколко дни, само че по-важното е, че хората излязоха. Въпреки страхът, който господства в тази болница, излязоха лекари, сестри, студенти, които желаят да имат бъдеще в тази болница. Благдарение на тях успяхме”, сподели още доктор Коцев.

По думите му с изключение на груповия трудов контракт, проблеми има и със положението на постройките.

„ В отделението, в което работя аз, липсва сигнализационна система – хората вият, пъшкат и крещят, когато имат потребност от доктор. Няма наложителните два видеогастроскопа, които би трябвало да имаме. В други отделения има ужасни течове”, съобщи доктор Коцев. Той сподели и писмо до Дядо Коледа, в което го моли да подари на болничното заведение ново ръкводство, както и да смени ръководещите министерството на опазването на здравето.

„ От 24 здания, в последните години са ремонтирани 13, следва ремонтът на още 7”, съобщи доцент Димитър Буланов (на снимката), зам.-директор на УМБАЛ „ Александровска”.

.

По думите му ремонтите би трябвало да приключат до края на 2021 година Първите 1,5 милиона от програмата са обезпечени, изясни доцент Буланов.

„ В никакъв случай животът на пациентите не е застрашен”, сподели доцент Буланов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР