Вече прекарват средно над 8 часа на ден със смартфоните

...
Вече прекарват средно над 8 часа на ден със смартфоните
Коментари Харесай

100% увеличение на времето пред екрана при децата

Вече прекарват приблизително над 8 часа дневно със смарт телефоните си

Затворени у дома, децата се отдадоха на безкрайни занимания със смарт телефоните си
(снимка CC0 Public Domain)

Социалното разграничаване и самоизолирането вкъщи в изискванията на коронавирусна пандемия доведоха до съвсем 100% скок на времето, което децата прекарват пред екрана на смарт телефоните си, сочат данни от приложението за мониторинг на онлайн интензивността Bosco.

В неделя, 22 март, приложението регистрира 8,40 часа, прекарани приблизително от едно дете с неговия смарт телефон. Умните телефони станаха съвсем единственото средство за поддържане на връзка с другари и претовареност по време на дългия престой вкъщи, споделят от разработчика на Bosco.
още по тематиката
Част от времето със смарт телефона се употребява за отдалечено образование, само че по-голямата част се пада на гледане на видеоклипове в YouTube, връзки в WhatsApp групи, Tik Tok и приложения за видеочат.

За съпоставяне, преди месец – в края на февруари приложението демонстрира, че междинното потребление на мобилни телефони е било 4,30 часа дневно. След затваряне на учебните заведения то доближава 6 часа, а в този момент към този момент е приблизително 8,40 часа дневно.

Сравнението на Bosco демонстрира също, че броят на известията от децата в групите на WhatsApp към този момент е 5 пъти по-голям, а при младежите на възраст 13 и повече години – 7,5 пъти по-голям, в сравнение с преди да стартира рецесията с ковид.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР