Вече повече от месец над 700 жители на село в

...
Вече повече от месец над 700 жители на село в
Коментари Харесай

На сухо в жегите

Вече повече от месец над 700 поданици на село наоколо до Велико Търново са без вода. Денонощно. Жителите на Караисен излязоха, даже няколко пъти на митинг. Резултат от недоволството им няма. И тази заран хората са се събрали, с цел да изискат решение на казуса си.

В селото има Дом за възрастни хора и детска градина.

„ Нямам вода най-малко от месец. Смятам, че някой би трябвало да предприеме някакви ограничения и да ни помогне. Молим се да завали дъжд, с цел да имаме най-малко дъждовна вода”, споделят поданици на Караисен.

Други недоволни изясняват, че в Дома за възрастни хора, хигиената става невъзможна. "Перем на ръка, когато има вода в селската чешма. Няма по какъв начин да си употребяваме машините за пране”, прибавят те.

Сух решим в софийско село, локалните стягат митинг

Хората описват, че имат режим, само че той е единствено по протокол. Имало цели дни без капка вода, а когато тя се появявала, било за минути.

„ Трябва да открием нови водоизточници и да изградим инфраструктура, която да докара водата до селото”, споделя кметът на селото Стефан Николов.

„ Не знам по какъв начин човек може да живее без вода? Аз имам бунар и съм добре, само че какво вършат другите? Какво значи да нямаш вода в 21 век? Не познавам подобен проблем, той не може да съществува в Германия”, споделя Андреас, който е от Германия и живее в село Караисен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР