Вече повече от 10 години православни християни полагат усилия да

...
Вече повече от 10 години православни християни полагат усилия да
Коментари Харесай

Вярващи събират средства за параклис, посветен на Св. Пантелеймон

Вече повече от 10 години православни християни поставят старания да съберат средствата, нужни параклис, отдаден на Св. Пантелеймон.
Малката света обител би трябвало да бъде издигната в местността „ Голяма църква “ край с. Стоян Заимово, община Чирпан. Там преди време дядо Иван Желев, пастир от околията, попада на останките на олтар на феодален храм. За да се означи святото място, там е повдигнат кръст. През 2000 година предприемчив комитет подема концепцията за изграждане на същото място на параклис, който да се посвети на св. великомъченик Пантелеймон, написа presstv.bg.
Идеята поддържат художници, поети, писатели, музиканти, политици и общественици. Сред най-дейните от тях са Златка Колева, Кама Ганева, Малина Витанова, Валери Станков, Митко Станчев, Евгени Василев, Евгени Чалъков, Таня Гатева, Мартин Ралчевски, Ангел Кроснев и доста други. Дейностите, подхванати от Инициативния комитет за набиране на средства за изграждане на параклис на името на Свети Пантелеймон са най-разнообразни – от образуване на благотворителни базари до дарителски акции. В тях се включват даже и деца – българчета, живеещи в чужбина.
Поделите благородната идея православни християни, откровено се надяват, че общинската администрация в Чипан ще вземе решение гласуваното място за градеж още през 2015 година да бъде дарено на Старозагорската митрополия.
Средства за построяването на параклиса „ Св. Пантелеймон “ се събират на следния контакт:
Банкова сметка за дарения на Храм „ Св. Пантелеймон “:
BG 50 UNCR 7000 15 23 08 58 95
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР