Вече получавам заплахи, включително за живота ми. Такива идват с

...
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски получавал смъртни заплахи

„ Вече получавам закани, в това число за живота ми. Такива идват с имейли, есемеси или по Вайбър. Аз, несъмнено, ги предавам на полицията ”, това сподели в изявление за „ Дойче веле ” началникът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
„ Има и имена, само че не мога да кажа дали това са същинските им имена. Това е работа на полицията. Аз не мога да преценява действителна ли е опасността или не. Да, върша доста жертви за работата си, само че чак пък да изгубя живота си...”, съобщи той..

„ Категорично има смъртни закани, дори съм ги запазил в телефона си. Мога даже да изтъквам едно от последните такива послания: „ Искам да бъдеш ухилен, когато ти пусна куршума”. Според ген. Мутафчийски болшинството от хората поддържат ограниченията, само че има и такива, които все не са съгласни.

„ А има и проведени групи, на които им е поръчано да вършат това. Сигурен съм, тъй като има имейли, които са доста професионално направени и в случай че се опитам да им отговоря, операторът споделя, че няма подобен адрес”, изясни още ген. Мутафчийски. По думите му България е имала „ необикновен късмет”, че учебните заведения и детските градини към този момент са били затворени поради грипната зараза, когато се е разразила болестта с новия ковид.

Ген. Мутафчийски регистрира два пика на ковид-19 до момента, единия на 30 март, а другия на 12 април. Според него и двата са свързани с излизането и събирането на повече хора на открито, поради хубавото време и надлежно великденските празници.

„ Имаше едно нездравословно говорене в обществото, бяха отправени неверни послания. Стигна се даже до такава степен да се отхвърля съществуването на проблем с ковид-19 в България. Хората започнаха по-смело да излизат на открито, да се събират, а съчетано с всеобщите пътувания по Цветница и Великден, всичко това даде резултат и сега сме в стръмната част на изкачването”, счита шефът на ВМА..

Той разясни, че в този момент се намираме в интервал на преосмисляне на ограниченията, като се прави разбор, кои от тях са сработили и кои не са. Освен това страната би трябвало да отговори на потребностите и паниките на обществото, свързани със прекъсването на голям брой действия. „ Хората имат мъчителна потребност от някакъв ярък лъч в тунела, от разхлабване на мерките”, счита ген. Мутафчийски. Шефът на НОЩ обаче акцентира, че това не значи, че ще бъде разрешено събирането на доста хора на едно място.

Ген. Мутафчийски добави, че се е възпротивил на провеждането на обичайния боен церемониал за Гергьовден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР