Вече половин година се убеждаваме колко ефективна е масовата ваксинация

...
Вече половин година се убеждаваме колко ефективна е масовата ваксинация
Коментари Харесай

Как цял град се сбогува с Covid-19 само за 3 месеца

Вече половин година се убеждаваме какъв брой ефикасна е всеобщата имунизация – откакто страни като Израел и Малта доближиха до заветния групов имунитет поради големия брой имунизирани, към този момент виждаме по какъв начин наподобява постковид ерата. Ето за какво Бразилия реши да направи опит, като направи всеобща имунизация на цялостен град!

На най-възрастните в град Серана в щата  Сао Пауло е препоръчана опцията да се имунизират с китайския препарат „ Синовак “ като част от опита „ Project S ”. В интервала от февруари до април са сложени ваксини на всички искащи измежду възрастното население, а през май са регистрирани рекордни резултати – смъртните случаи намаляха с 95 %!

Институтът " Бутантан ", който създава китайската ваксина в Бразилия, е уредник на изследването, което е първото по рода си в Бразилия. На конференция в понеделник институтът разгласи, че щом ваксинираните са достигнали 75 % от 45-хилядното население, обстановката е била овладяна. Броят на симптоматичните случаи е понижен с 80%, а хоспитализациите, свързани с заболяването, са намалели с 86%, споделиха откривателите, представени от „ Ройтерс “.

 

#Serrana was the subject of a study by Instituto Butantan, which produces the #Coronavac vaccine developed by China's #Sinovac Biotech in Brazilhttps://t.co/SiO0lppSDm
— ARY News (@ARYNEWSOFFICIAL) May 31, 2021
Серана е граничи с други градове, които към момента не могат да се оправят със болестта.  В Рибейрао Прето, който е едвам 24 км, е наложена цялостна карантина.  Подобен опит се организира и в още един град в щата Сао Пауло – Ботукато, единствено че с препарата на AstraZeneca.

Учените обявиха, че акцията за всеобща имунизация е лимитирала предаването на заболяването в града, като също по този начин е понижила инфектираните и смъртните случаи измежду неимунизираните, в това число малолетни под 18 години и възрастни със съществени здравословни проблеми, които не са могли да си слагат имунизацията.

 

#Serrana, a city in southeastern Brazilian state of #SaoPaulo, sees 95 percent drop in #COVID19 deaths after it concluded vaccination of almost all adults, #TVGlobo reported on Sunday https://t.co/kX6SuNffzPpic.twitter.com/6wjK1B3Iua
— Arab News (@arabnews) May 31, 2021
Повече от 95% от възрастните в града са съгласили да си слагат китайската ваксина като част от опита. Учените са  разделили града на четири зони, с цел да наблюдават по какъв начин тъкмо се популяризира болестта. Пандемията е лимитирана, откакто жителите на три от четирите зони са получили своята втора доза.

 „ Това потвърждава, че единственият метод да се победи пандемията, е с ваксини “, съобщи губернаторът на Сао Пауло Жоао Дория, представен от The Wallstreet Journal. Той подлага на критика остро президента Жаир Болсонаро, който популяризира недоказани лекове за заболяването и даже съобщи, че не възнамерява самичък да се имунизира.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Portal Valença RJ | Fotos (@portalvalencarj)

Междувременно хиляди бразилци излязоха на улиците в събота, с цел да стачкуват против президента Болсонаро, поради метода му към Covid-19, който умъртви повече от 460 000 души в страната. Скорошно следствие сподели, че администрацията му не е съумяла да се контракти с Pfizer. В момента Бразилия е на второ място в света по брой смъртни случаи, а имунизираните са едвам 10%.

 
По света провеждат лотарии за милиони, само че единствено за имунизирани

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР