Вече почти десетилетие индийският конгломерат Tata Group e партньор на

...
Вече почти десетилетие индийският конгломерат Tata Group e партньор на
Коментари Харесай

Индийският партньор на Zara открива собствена по-евтина модна верига

Вече съвсем десетилетие индийският конгломерат Tata Group e сътрудник на един от най-големите фешън търговци Inditex. Индийската компания ръководи магазините на Zara в азиатската страна. Сега обаче тя е напът да развие личен бранд, сходен на, само че по-евтин от Zara.

Подразделението на компанията Trent е построило система за доставки за " рисково бърза мода ", посредством която клиентите могат да имат артикули, които одеве са оживели от фотоси или фешън сбирки, написа Bloomberg. Собственикът на Zara е прочут със способността си да пресъздава скиците от черната дъска в действителни модели за 12 дни. Точно тази рамка за бързо снабдяване на последните трендове до клиентите трансформира Inditex в империя за 90 милиона $.

Trent възнамерява да отворя 40 аутлет магазина в обектите на своята верига Westside всяка година и редица още в своите Zudio търговски обекти за всеобщи артикули, където най-високата цена е 15 $. Таргет публика на компанията са консуматори, които се интересуват от мода и наблюдават трендовете световно, само че чиито приходи към момента не им разрешават да заплащат за артикули на Zara.

" Броят на представителите на междинната класа нараства, с което и приходите им, индийците пътуват по-често и отделят повече пари, които да похарчат. Моделът, който изградихме с по-достъпни артикули роботи доста добре, по тази причина би трябвало да го развием ", споделя президентът на Tata Ноел Тата.

Trent, който е част от конгломерата Tata, оценен на 111 милиона $, се надява бързата система за доставки да му помогне да стане един от най-предпочитаните марки в третата най-голяма стопанска система в Азия, както Zara на запад. Но за тази цел ще би трябвало да преодолее конкуренцията на локалните марки и онлайн магазините.

Планът на Trent e да прави асортимент един път в месеца, задачата на който е да се набележат харесвани фотоси на сбирки в Instagram или от стилните сцени. След това те се създават и пускат за клиентите в стеснен брой, с цел да се ревизира дали ще се харесат. Ако стилните артикули бъдат добре признати, те стартират да се създават за всеобщи сбирки.

Въпреки подробния проект за насърчаване на своя бизнес и положителните прогнози от анализаторите, Trent евентуално ще се сблъска с редица провокации по пътя си да стене като Zara. Едно от тях е неналичието на пространство в градовете в Индия, защото те са пренаселени и улиците към този момент са напълно заети от обекти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР