Вече по всяко време на годината имаме голямо разнообразие от

...
Вече по всяко време на годината имаме голямо разнообразие от
Коментари Харесай

Сушените плодове, хранителните им качества и по колко трябва да ядем

Вече когато и да е на годината имаме огромно многообразие от пресни плодове и зеленчуци. Въпреки това постоянно хвърляме взор към щанда със сушените плодове, където все нещо ще успее да ни изкуши. И в това няма нищо неприятно, тъй като изгодите от тях са повече от вредите.

Сушените плодове резервират огромна част от хранителната стойност на пресните, като антиоксиданти са даже повече. Съдържанието на витамин С в тях обаче е мощно редуцирано.

Хората, които ядат сушени плодове, одобряват повече хранителни субстанции и значими антиоксиданти. Фибрите, които също са в огромно количество, защищават от сърдечни болести, затлъстяване и някои типове рак.

Добре е да консумираме сушените плодове в дребни количества, тъй като съдържат и много захар, постоянно в допълнение добавена, както и доста калории. Те са и по-малки като размер от пресните и е по-лесно да изядем повече.

Най-популярни измежду сушените плодове са стафидите, сините сливи, фурмите, смокините, кайсиите, прасковите.

Стафидите са богати на фибри, калий и други растителни съединения. Консумацията им не провокира и внезапен скок в равнищата на кръвната захар. Те даже усъвършенстват контрола върху нея, намаляват кръвното налягане и бързо ни засищат.

Сушените сливи можем сполучливо да използваме като естествен лаксатив. Те са високо хранителни, богати на фибри, калий, бета-каротин (витамин А) и витамин К. Чудесен източник са и на антиоксиданти и на минерала бор, който подкрепя здравето на костите и ставите.

Фурмите също по никакъв начин не са за подценяване. Те са доста сладки, само че са и цялостни с антиоксиданти, фибри, калий, желязо и други потребни субстанции. Смятат се за доста подобаващи за консумация по време на бременност и най-много преди раждане.

Можем да намерим и огромно многообразие от сушени червени плодове, които са идеално допълнение към една здравословна закуска да вземем за пример, написа Health Line. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР